Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Δείτε επίσης

Από Δεκέμβριο τα εκκαθαριστικά για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας

Ο γραμματέας του ΥΠΟΙΚ απαντά για το ειδικό τέλος στα ακίνητα

Από τον Δεκέμβριο θα αρχίσουν να αποστέλλονται τα πρώτα εκκαθαριστικά για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης ενώ, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, είπε ότι δεν αναμένονται νέα μέτρα.

«Υπάρχουν μέτρα τα οποία έχουν ανακοινωθεί κατά καιρούς και είτε έχουν εφαρμοστεί μερικώς είτε μερικές φορές και καθόλου. Νέα μέτρα που δεν έχουν ψηφιστεί, που δεν έχουν ακουστεί δεν προβλέπονται», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά το έκτακτο τέλος ακινήτων, που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ο κ. Πλασκοβίτης σημείωσε πως «οι πρώτοι λογαριασμοί που περιλάμβαναν αυτό το τέλος έγιναν πριν δυο μέρες, συνεπώς δεν μπορούμε ακόμη να έχουμε σωστή εκτίμηση της εισπραξιμότητας του μέτρου».

Σχολιάζοντας τα λάθη που έχουν παρατηρηθεί είπε ότι «εάν ήταν λάθος τα τετραγωνικά που ήταν εγγεγραμμένα στο λογαριασμό, ήταν λάθος για χρόνια πίσω και κανείς δεν είχε ασχοληθεί να τα διορθώσει- φυσικά τώρα εμφανίζεται ξανά αυτό το λάθος με τις συνέπειες που έχουμε, αλλά δεν είναι λάθος που έγινε τώρα».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι σε λίγες ημέρες θα προχωρήσει η δημοσιοποίηση της λίστας των μεγαλο-οφειλετών, αφού εξαντλείται η προθεσμία που τους έχει δοθεί για να ρυθμίσουν τα χρέη τους.

Τέλος, ανέφερε πως η συμφωνία με την Ελβετία για όσους έχουν καταθέσεις στη χώρα προχωράει. «Ήδη έχουμε ανταλλάξει τα πρώτα κείμενα με τους Ελβετούς, υπό μορφή σχεδίων και πιστεύω ότι θα μπορούμε να έχουμε μια ολοκληρωμένη μορφή συμφωνίας μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε να μονογραφεί και στη συνέχεια να προστεθούν οι όποιες νομικού-τεχνικού χαρακτήρα λεπτομέρειες χρειάζεται για να πάει στα κοινοβούλια των δυο χωρών», ανέφερε ο κ. Πλασκοβίτης.Πηγή: Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο