Προγραμματικές, προυπολογισμός, φορολογικό επί τάπητος.

Οικονομικές Ειδήσεις

14 Νοέμβριος 2011
Ο νέος προϋπολογισμός θα είναι αντικείμενο διαβουλεύσεων με την Τρόικα απο τα μέσα της εβδομάδος Μαραθώνιο συσκέψεων θα έχει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος για την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού, την προώθηση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου καθώς και για τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης. Taxheaven.gr

Ο υπουργός το μεσημέρι θα έχει σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο με αντικείμενο τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, κεντρικό σημείο των οποίων θα είναι η προώθηση όλων των ενεργειών και όρων που απαιτούνται για την εκταμίευση της 6ης δόσης του πακέτου στήριξης.

Νωρίτερα στις 9 το πρωί ο κ Βενιζέλος θα έχει σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με τους αρμόδιους υφυπουργούς και τα υπηρεσιακά στελέχη για τον προϋπολογισμό του 2012. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι ο νέος προϋπολογισμός να κατατεθεί το αργότερο την ερχόμενη Δευτέρα στη Βουλή. Ο νέος προϋπολογισμός θα είναι αντικείμενο διαβουλεύσεων με την Τρόικα η οποία αναμένεται να ξεκινήσει νέο γύρο διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση απο τα μέσα της εβδομάδος αμέσως μετά την ψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης απο τη Βουλή.

Μετά τη σύσκεψη για τον προϋπολογισμό ο υπουργός Οικονομικών θα έχει νέα σύσκεψη για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Στόχος της κυβέρνησης είναι το νέο φορολογικό να έχει ψηφισθεί έως το Μάρτιο. Σ' αυτό, όπως είναι ήδη γνωστό, θα προβλέπονται μέτρα για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης όπως τα αντικειμενικά κριτήρια φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, διατάξεις που θα οδηγούν στην εφαρμογή καθολικού Πόθεν Έσχες για όλους τους φορολογούμενους, περικοπές στις φοροαπαλλαγές, μέτρα για την απλοποίηση του καθεστώτος φορολογίας των επιχειρήσεων ενώ δεν αποκλείονται ακόμη και μειώσεις στους συντελεστές ΦΠΑ υπό την προϋπόθεση ότι το συνολικό πακέτο δεν θα οδηγεί σε μείωση εσόδων.

Πηγή 24h NewsRoom