Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Spiegel: Το Βερολίνο ετοιμάζεται για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Υποστηρίζει ότι Ιταλία και Ισπανία θα επωφελούνταν από την αποχώρηση μας

Υποστηρίζει ότι Ιταλία και Ισπανία θα επωφελούνταν από την αποχώρηση μας

Νέα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με άρθρο του γερμανικού περιοδικού, Spiegel, που θα κυκλοφορήσει αύριο, σε περίπτωση που η νέα κυβέρνηση δεν αποφασίσει τη συνέχιση των προγραμμάτων λιτότητας, τότε η Ελλάδα κινδυνεύει να βγει από το ευρώ.
 
Το περιοδικό, μάλιστα, εκτιμά ότι Ισπανία και Ιταλία θα επωφεληθούν από την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Παράλληλα, αναφέρει πως δεν θα υπάρξει επιδείνωση στην Ευρωζώνη, από ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όμως η Ελλάδα θα μπορούσε να περιπέσει σε ένα φαύλο κύκλο ανέχειας που θα διαρκούσε δεκαετίες.
 
Την ίδια ώρα, η αξία του νέου νομίσματος της χώρας θα μειώνονταν δραματικά έναντι του ευρώ, αλλά, παρά τα οφέλη από τις φτηνές εξαγωγές, οι αρνητικές επιπτώσεις θα ήταν μεγάλες.
 
Στο μεταξύ, το χρέος της Ελλάδας σε ευρώ θα αυξάνονταν, η πιστοληπτική ικανότητα θα υποβαθμίζονταν και οι ελληνικές τράπεζες δύσκολα θα έβρισκαν χρηματοδότηση, εκτιμούν οι Γερμανοί.

Πηγή newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο