Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στη φυλακή για το ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ.

Κατηγορείται για απιστία, απάτη, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και δωροδοκία.

Την προφυλάκιση του πρώην προέδρου του Ταμείου Συντάξεως Εργαζομένων στον Τύπο (ΤΣΠΕΑΘ) Δημήτρης Καπράνου, αποφάσισαν χθες εισαγγελέας και ανακριτής, μετά την πολύωρη απολογία του ενώπιον του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή Γιώργου Λέκκα. Ο Δ. Καπράνος κατηγορείται για την υπόθεση της αγοράς από το ΤΣΠΕΑΘ δομημένου ομολόγου 130 εκατ. ευρώ, τον Ιούλιο του 2006. Η απολογία του κατηγορουμένου διήρκεσε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες τις Πέμπτης και μόλις ενημερώθηκε για την προφυλάκιση αισθάνθηκε δυσφορία και μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό».

Ο Δ. Καπράνος βαρύνεται με τέσσερις κατηγορίες: της απιστίας, της απάτης, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της δωροδοκίας που αφορούν την επίμαχη αγοραπωλησία του δομημένου ομολόγου. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στα χέρια του ο ανακριτής, μετά την άρση του τραπεζικού απορρήτου, ο κατηγορούμενος συνδέεται με εμβάσματα ύψους 1,887 εκατ. ευρώ τα οποία βρέθηκαν στους λογαριασμούς του.

Λογαρισαμοί
Από την κίνηση των λογαριασμών προκύπτει ότι λίγες ημέρες μετά την αγορά του ομολόγου το παραπάνω ποσό εμβάστηκε σε λογαριασμούς του Καπράνου στις τράπεζες HSBC Λονδίνου, Midland Πειραιά και Vontobel Γενεύης. Από τα στοιχεία προέκυψε ότι τα ποσά ακολούθησαν διαδρομή από πρόσωπο που σχετίζεται με τη χρηματιστηριακή εταιρεία ΤΡΩΥΛΟΣ, που μεσολάβησε για την αγορά του ομολόγου, προς άλλο πρόσωπο, φίλο του Καπράνου και πρώην πρόεδρο κρατικού νοσοκομείου.

Ο πρώην κρατικός λειτουργός φαίνεται στη συνέχεια να εμβάζει μέρος του ποσού αυτού στον Καπράνο στους τρεις επίμαχους λογαριασμούς που του αποδίδονται. Πάντως, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι το ποσό αυτό προέρχεται από πώληση περιουσιακών του στοιχείων.


Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο