Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δεν ρίχνουν τις τιμές στα ακίνητα.

Παρά το πάγωμα της αγοράς οι κατασκευαστές αντιστέκονται, δείχνουν στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Αντιστέκονται οι τιμές των ακινήτων αφού, παρά τη βαθιά ύφεση της ελληνικής οικονομίας, οι κατασκευαστές τις ρίχνουν με το... σταγονόμετρο, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος που μιλούν για πτώση μόλις 4,1% σε ετήσια βάση.

Δεν είναι τυχαίο δε ότι οι τιμές στα παλαιά ακίνητα (ηλικίας 5 ετών και άνω) πέφτουν με μεγαλύτερο ρυθμό έναντι των νέων (4,7% αντί για μόλις 3% των τελευταίων) για τον απλούστατο λόγο ότι βρίσκονται σε χέρια ιδιωτών που έχουν μεγαλύτερη οικονομική ανάγκη από ό,τι οι κατασκευαστές, οι οποίοι την προηγούμενη δεκαετία της οικοδομικής έκρηξης και της ανόδου των τιμών αποκόμισαν σημαντικά κέρδη.

Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο