Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Κόλλησε» στις πολιτικές εξελίξεις το φορολογικό

Ιανουάριο αντί για Νοέμβριο η ψήφιση

Ένα από τα σημαντικότερα κυβερνητικά έργα, αυτό της κατάρτισης του νέου φορολογικού νόμου, έχει «κολλήσει» λόγω των καταιγιστικών πολιτικών εξελίξεων και όπως φαίνεται η ψήφισή του θα μετατεθεί, αντί για τον Νοέμβριο, πιθανότατα για τον Ιανουάριο. Η ρευστότητα της εσωτερική πολιτικής αυτή τη στιγμή, δεν επιτρέπει ούτε την παρασκευή του νόμου, ούτε και την απαραίτητη διαβούλευση με τους οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς.

Το νέο νομοσχέδιο, που ετοιμάζεται τους τελευταίους μήνες από το οικονομικό επιτελείο, θα έχει ως πρωταρχικό στόχο τη λήψη δέσμης μέτρων για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής.

Όπως έχει γίνει γνωστό το τελευταίο διάστημα, τα μέτρα που θα προβλέπονται είναι μεταξύ άλλων: η δραστική μείωση ή κατάργηση σειράς φοροαπαλλαγών, η επαναφορά των αντικειμενικών κριτηρίων για τους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς και μια πιθανή μείωση του μεσαίου και μεγάλου συντελεστή ΦΠΑ ή η θέσπιση ενός ενιαίου.Πηγή: Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο