Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Προς οριστικοποίηση η λύση του Λ. Παπαδήμου.

Θέτει τρεις όρους που φέρεται να αποδέχεται ο Παπανδρέου - Μαραθώνιες διαπραγματεύσεις - Συνεχίζεται το πολιτικό θρίλερ

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες το βράδυ ο Γ. Παπανδρέου με τον Λουκά Παπαδήμο, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε και με τους υπουργούς του, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις νέες εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr ο Λουκάς Παπαδήμος έθεσε τρεις όρους για να αποδεχθεί την πρόταση να αναλάβει πρωθυπουργός της νέας κυβέρνησης, ενώ έκανε και ένα βήμα πίσω. Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά - Παπαδήμου αργά το βράδυ, η ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ φαίνεται να οριστικοποιείται.

Οι όροι που έθεσε ο κ. Παπαδήμος είναι:

-Πρώτον, ζητά την υπογραφή και των δύο μεγάλων κομμάτων στο πρόγραμμα που θα συνοδεύσει τη δανειακή σύμβαση

-Δεύτερον, θέλει τη συμμετοχή και πολιτικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στη νέα κυβέρνηση και

-Τρίτον, δεν αποδέχεται να υπάρξει συγκεκριμένος χρονικός ορίζοντας για την κυβέρνηση στην οποία θα είναι πρωθυπουργός, αλλά αν απαιτηθεί να υπάρξει μία μικρή επιμήκυνση.

Αντίθετα, ο κ. Παπαδήμος ξεκαθάρισε πως δεν θέτει θέμα δικών του επιλογών στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, πράγμα που σημαίνει ότι δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης του Ευ. Βενιζέλου από το υπουργείο Οικονομικών.

Από τη Νέα δημοκρατία διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι υπήρξε επαφή Παπανδρέου-Σαμαρά για το θέμα του κ. Παπαδήμου.

Κύκλοι της ΝΔ, εμμέσως πλην σαφώς, επιβεβαιώνουν τη διαφωνία που υπήρξε εξ αρχής με τους όρους που είχε θέσει ο κ. Παπαδήμος και οι οποίοι είναι σχεδόν ίδιοι και με τους τωρινούς. Προσθέτουν, όμως, ότι ποτέ δεν υπήρξε επίσημη πρόταση, ώστε να διατυπώσουν τις αντιρρήσεις τους είτε στον κύριο Παπανδρέου είτε στον κύριο Παπαδήμο.

Φήμες πάντως αναφέρουν πως ο κ. Παπαδήμος είχε μετά τον κ. Παπανδρέου τηλεφωνική επαφή τόσο με τον κ. Σαμαρά όσο και με τον κ. Βενιζέλο.

Από την πλευρά της ΝΔ επιμένει ότι δεν έχει υπάρξει καμία επικοινωνία μεταξύ Σαμαρά και Παπανδρέου είτε Σαμαρά -Παπαδήμου Η επίσημη απάντηση ωστόσο της Συγγρού είναι ότι «σε ώρες κρίσεις δεν απαντάμε σε διαρροές».


Πηγή Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο