Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πέντε δισ. ευρώ έκαναν «φτερά» από τις ελληνικές τράπεζες.

Η αναγγελία δημοψηφίσματος προκάλεσε «σοκ» στους έλληνες καταθέτες.

Οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και οι αυξανόμενοι φόβοι, πως η χώρα θα εξέλθει από το ευρώ, είχε ως αποτέλεσμα να αποσυρθούν καταθέσεις ύψους 5 δισ. ευρώ από τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα την περασμένη εβδομάδα.
 
Οι ελληνικές καταθέσεις, σύμφωνα με στοιχεία του πρακτορείου «Reuters», μειώθηκαν κατά 5 δισ. ευρώ, που αποτελεί το 3% των συνολικών καταθέσεων, μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, πως θα διεξάγει δημοψήφισμα με θέμα τη δανειακή σύμβαση.
 
«Πολλοί καταθέτες απέσυραν τα χρήματά τους από τις ελληνικές τράπεζες, την Πέμπτη και την Παρασκευή, με αποτέλεσμα οι χρηματαποστολές να δίνουν μάχη με το χρόνο για να προλάβουν την αυξανόμενη ζήτηση παροχής ρευστότητας», δήλωσε τραπεζίτης στο Reuters.
 
Μάλιστα, το πρακτορείο αναφέρει πως οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες, έχουν υποχωρήσει πάνω από 21% από τον Ιανουάριο του 2010, ενώ από τον Σεπτέμβριο έχουν υποστεί μείωση κατά 3% στα 183,2 δισ. ευρώ.

Πηγή newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο