Ρεν: Αν δεν υπογράψετε, δεν παίρνετε την έκτη δόση.

Οικονομικές Ειδήσεις

9 Νοέμβριος 2011
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος προέβη στη εν λόγω δήλωση με αφορμή τις δηλώσεις του Αν. Σαμαρά Taxheaven.gr

Επανέλαβε ο Όλι Ρεν, πως αποτελεί προαπαιτούμενο, για την καταβολή της έκτης δόσης, η έγγραφη δέσμευση όλων των ελληνικών κομμάτων για την εφαρμογή της νέας δανειακής σύμβασης.
 
Ειδικότερα, ο Επίτροπος τόνισε ότι “η έκτη δόση των δανείων προς την Ελλάδα θα εκταμιευθεί όταν αποσαφηνιστεί πλήρως από την ελληνική πλευρά ότι δεσμεύεται με τους στόχους και με τις πολιτικές που προβλέπονται από τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου, αλλά και από το νέο πρόγραμμα της ΕΕ και του ΔΝΤ για τη χώρα”.
 
Μάλιστα, ο κ. Ρεν, ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου μετά το Ecofin, πως ο κ. Σαμαράς αισθάνεται προσβεβλημένος με τη εν λόγω απαίτηση, απάντησε πως “δεν μου προκαλεί έκπληξη”. “Πρέπει να υπογραφεί η επιστολή-δέσμευση, καθώς θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης', πρόσθεσε.
 
Επίσης, τόνισε πως “η ελληνική πολιτική τάξη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της”,  υπογραμμίζοντας πως “η αλληλεγγύη είναι αμφίδρομη”.  Τέλος, εξέφρασε την ικανοποίηση του Ecofin για την υπό διαμόρφωση κυβέρνηση συνεργασίας και εθνικής ενότητας στην Ελλάδα.
 
 

24h NewsRoom