Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Aύξηση ΕΚΑΣ, συντάξεων ΟΓΑ, μέτρα υπέρ των ασθενέστερων προανήγγειλε ο Γ. Αλογοσκούφης

Για τις εξελίξεις στην οικονομία ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, κατά τη σημερινή επίσκεψη του στο Προεδρικό Μέγαρο....

Για τις εξελίξεις στην οικονομία ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, κατά τη σημερινή επίσκεψη του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία και ειδικά για την έγκριση του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπως επίσης και για τις προοπτικές που διαγράφονται για την οικονομία γενικότερα.

Ο κ. Αλογοσκούφης στάθηκε στο γεγονός ότι η ελληνική οικονομία απέφυγε την ύφεση το 2005 μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες ως αποτέλεσμα της ορθής οικονομικής πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση, και ανέφερε στον κ.Παπούλια ότι ο ρυθμός ανάπτυξης τη χρονιά που πέρασε έκλεισε στο 3,7%, η ανεργία, πάντα για το 2005, κλείνει κάτω από το 10%, ενώ για την πορεία του ελλείμματος σημείωσε ότι αυτό μειώθηκε σημαντικά με στόχο το 2006 να βρεθεί κάτω από το 3% του ΑΕΠ.

Aύξηση ΕΚΑΣ, συντάξεων ΟΓΑ - Μείωση φορολογικών συντελεστών για τους μισθωτούς

Για το 2007 ο κ.Αλογοσκούφης προανήγγειλε αύξηση του ΕΚΑΣ και των συντάξεων ΟΓΑ, αλλά και τη μείωση των φορολογικών συντελεστών στις ομάδες εκείνες που πληρώνουν το μεγάλο βάρος της φορολογίας (μισθωτοί) στο πλαίσιο της πολιτικής για την ενίσχυση των ασθενών στρωμάτων.

Στο σημείο αυτό πρόσθεσε ότι οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας διαγράφονται μεγάλες, τόσο εντός της Ελλάδας, όσο και στην ευρύτερη περιοχή, και υπογράμμισε ότι στόχος είναι να πετύχει ο τρέχων προϋπολογισμός το βασικό του στόχο που είναι να μειωθεί το έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ, σημειώνοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα δεν μπήκε έγκαιρα και κατάλληλα προετοιμασμένη στην ΟΝΕ.

Αναφερόμενος στις χθεσινές απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων ο κ.Αλογοσκούφης, είπε ότι δέχτηκε αντιπροσωπεία των εργαζομένων και τους επεσήμανε ότι η κυβέρνηση στα πλαίσια των δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας κάνει ό,τι χρειάζεται για να βελτιωθεί η οικονομία.

Εισερχόμενος στο γραφείο του κ. Παπούλια, ο κ.Αλογοσκούφης του δώρισε ένα βιβλίο για την ιστορία της ελληνικής οικονομίας, από τη δραχμή μέχρι το ευρώ

Πηγή Ναυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο