Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μορφή ...χιονοστιβάδας οι συλλήψεις για οφειλές Φ.Π.Α.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Σώμα Δίωξης Οικονομικών Εγκλήματος έχει ήδη ελέγξει και προωθεί στους οικονομικούς εισαγγελείς 42 υποθέσεις επιχειρηματιών οι οποίοι δεν έχουν υποβάλλει δηλώσεις ΦΠΑ και δεν έχουν αποδώσει στο Δημόσιο φόρο άνω των 75.000 ευρώ ο καθένας.

Μορφή ....χιονοστιβάδας αναμένεται να λάβουν τις επόμενες ημέρες οι συλλήψεις για οφειλές Φ.Π.Α προς το Δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Σώμα Δίωξης Οικονομικών Εγκλήματος έχει ήδη ελέγξει και προωθεί στους οικονομικούς εισαγγελείς 42 υποθέσεις επιχειρηματιών οι οποίοι δεν έχουν υποβάλλει δηλώσεις ΦΠΑ και δεν έχουν αποδώσει στο Δημόσιο φόρο άνω των 75.000 ευρώ ο καθένας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες συνολικά και οι 42 επιχειρήσεις έχουν χρέη ύψους 10,6 εκατ. ευρώ περίπου.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς αναμένεται να προχωρήσουν άμεσα σε συλλήψεις με τη διαδικασία του αυτόφωρου.

«Το αυτόφωρο φαίνεται να αποτελεί το μοναδικό όπλο φορολογικής συμμόρφωσης που άρχισε να αποδίδει έσοδα στα δημόσια ταμεία» σημειώνει χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ.

Μάλιστα η πρώτη επιχειρηματίας που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη πλήρωσε εγγύηση 50.000 ευρώ και αφέθηκε ελεύθερη ενώ χθες επιχειρηματίας στη συμπρωτεύουσα για να αποφύγει τη σύλληψη έσπευσε να πληρώσει στην εφορία 220.000 ευρώ.

Τις τελευταίες ημέρες έγιναν έξι παραπομπές επιχειρηματιών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Άστρος Κυνουρίας για τη μη απόδοση ΦΠΑ και στο υπουργείο Οικονομικών τονίζουν ότι οι έρευνες του ΣΔΟΕ στην αγορά θα συνεχισθούν με εντατικούς ρυθμούς. Αρκετοί επιχειρηματίες απέφυγαν τη σύλληψη την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, καθώς προχώρησαν σε ρύθμιση του χρέους τους.


Επίσης στο στόχαστρο των ελεγκτών του ΣΔΟΕ βρίσκονται περίπου 1.000 φυσικά πρόσωπα κυρίως ελεύθεροι επαγγελματίες που είναι ύποπτοι για φοροδιαφυγή φόρου εισοδήματος άνω των 150.000 ευρώ καθώς τα ποσά που βρέθηκαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που δήλωναν τα τελευταία χρόνια στην εφορία.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description broster | Νοεμβρίου 8, 2011 5:42 μ.μ. | Reply
Το ότι όλα αυτά γίνονται δυστυχώς για λόγους εντυπωσιασμού το έχει σκεφθεί κάποιος ?
Ένας τεράστιος αριθμός επιχειρήσεων χρωστάει 1-2 φπα τουλάχιστον , κάποια ικα και κάποια τεβε ή και όλα αυτά μαζί .
Δεν μπορεί όλοι αυτοί να είναι κλέφτες και λαμόγια . Σίγουρα θα υπάρχουν αλλά η πραγματικότητα είναι ότι λόγω της απουσίας ρευστότητας στην αγορά υπάρχουν αυτές οι ανωμαλίες . Όταν συνεπικουρούντε και από μεγάλη φορολογία και απίστευτα χαράτσια , ε τότε δεν θέλει και πολύ ανάλυση .
Αλλά η Δικαιοσύνη σε αυτά κάνει σωστά τη δουλειά ενώ σε άλλες περιτπώσεις απλά τις κοιτάει ......
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο