Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά
Αλλες ειδήσεις

Καθυστερεί, λόγω των πολιτικών εξελίξεων, η ανακοίνωση - εφαρμογή της νέας λίστας ΒΑΕ.

ΣΤΑΣΗ αναμονής τηρεί η ηγεσία του Yπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς οι πολιτικές εξελίξεις δεν επιτρέπουν τη διεκπεραίωση σημαντικών θεμάτων όπως η ανακοίνωση και εφαρμογή της νέας λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Την έξοδο από το ευνοϊκό καθεστώς των ΒΑΕ θα κληθούν να διαχειριστούν περίπου 120.000 εργαζόμενοι, των οποίων οι ειδικότητες αναμένεται να εξαιρεθούν. Oπως προβλέπει το μνημόνιο, στη νέα λίστα που έλαβε κατά πλειοψηφία (πλην της ΓΣΕΕ) την έγκριση του Συμβουλίου Κοινωνικής Ασφάλισης, θα παραμείνει μόνο το 10% του εργατικού δυναμικού (περί τις 420.000), διατηρώντας το δικαίωμα πρόωρης συνταξιοδότησης. Σημειώνεται ότι η νέα λίστα θα έπρεπε να είχε ήδη ανακοινωθεί και τεθεί σε εφαρμογή από τις αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά οι πολιτικές εξελίξεις δεν επέτρεψαν κάτι τέτοιο.
Με δεδομένη την πρόβλεψη του ασφαλιστικού νόμου ότι δεν θίγονται, παρά τη διαγραφή των ειδικοτήτων τους από τη λίστα, όσοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα έως το 2015, αλλά και το γεγονός ότι άλλοι εργαζόμενοι της ίδιας ειδικότητας (όπως οι σερβιτόροι) θα είναι στη λίστα και άλλοι όχι, στελέχη της αγοράς θεωρούν ότι θα υπάρξουν καταστρατηγήσεις στους εργασιακούς χώρους και στο καθεστώς ασφάλισης και αμοιβής.
 
Πηγή express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο