Ειδήσεις Δικαστικά - Φορονομικά

ΣτΕ: Δίκες εξπρές για συμψηφισμό οφειλών προς το δημόσιο.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αφορά σε υποθέσεις συμψηφισμού για οφειλές προς το δημόσιο.

Με διαδικασίες "εξπρές" η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα κρίνει τη συνταγματικότητα του νόμου που επιτρέπει αυτεπάγγελτο συμψηφισμό των οφειλών του Δημοσίου με χρέη φορολογουμένων, που είτε βρίσκονται σε δικαστική αναστολή, είτε έχει ρυθμιστεί η αποπληρωμή τους σε δόσεις.

Το ΣτΕ έκανε δεκτό αίτημα εταιρείας σεκιούριτι να κριθεί η υπόθεση με βάση το θεσμό της πρότυπης δίκης. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι είναι αντισυνταγματική η διάταξη του νόμου με βάση την οποία επιτράπηκε ο συμψηφισμός των τελούντων σε δικαστική αναστολή χρεών της επίμαχης εταιρείας.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας υποστηρίζουν ότι οι διατάξεις περί αυτεπάγγελτου συμψηφισμού δεν είναι εφαρμοστέες, χωρίς την έκδοση υπουργικών αποφάσεων που να ρυθμίζουν τις λεπτομέρειες και εξαιρέσεις από την εφαρμογή τους.

Συγκεκριμένα η εταιρεία ζήτησε από την Δ’ Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης την εξόφληση των χρηματικών ενταλμάτων για αμοιβές από φορείς του στενού δημοσίου τομέα οι οποίες προέρχονται από παροχή υπηρεσιών φύλαξης κατόπιν υπογραφής συμβάσεων .

Όμως, ο προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. αρνήθηκε να εξοφλήσει τα επίμαχα χρηματικά εντάλματα. Και αυτό γιατί είχε αποφασιστεί ο συμψηφισμός των ποσών αυτών με χρέη της εταιρείας και ειδικότερα: με χρέη που τελούν σε δικαστική αναστολή ύψους 38.538 ευρώ και άλλα που βεβαιώθηκαν μετά από περαίωση και έχει ρυθμιστεί η πληρωμή τους οι οποίες δεν είναι ληξιπρόθεσμες και οι οφειλές ανέρχονται στα 1.396.441 ευρώ.

24h NewsRoom
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο