Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέες εγγυήσεις θα ζητήσει το Eurogroup από την Ελλάδα.

Έντονες πιέσεις αναμένεται να ασκηθούν προς τη χώρα μας.

Διαβεβαιώσεις για τις ενέργειες, στις οποίες θα προχωρήσει η Ελλάδα τις επόμενες ημέρες, ώστε να εφαρμόσει τις αποφάσεις της 27ης Οκτωβρίου και να λάβει την επόμενη δόση του μηχανισμού στήριξης, θα ζητήσει αύριο το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες από τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ελλάδα και Ιταλία θα βρεθούν στο επίκεντρο του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και αναμένεται να τους ασκηθούν πιέσεις για την άμεση εφαρμογή των διαρθρωτικών μέτρων και παρεμβάσεων, που έχουν ήδη δοθεί ως γενικές κατευθύνσεις, και θα αποκρυσταλλωθούν και στις δύο χώρες από τα κλιμάκια της τρόικας στις αρχές Δεκεμβρίου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης θα ζητήσουν πρόσθετες διασφαλίσεις θεσμικού και μη χαρακτήρα για τη συμμετοχή τους στο νέο ελληνικό πρόγραμμα, όπως η αυξημένη πολιτική δέσμευση των ελληνικών κομμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης, κατά το αυριανό Eurogroup θα ασκηθούν ανοικτά στον κύριο Βενιζέλο επικρίσεις για τη δυσχερή θέση, που έφερε τις οικονομίες της Ευρωζώνης η μονομερής ελληνική απόφαση για διενέργεια δημοψηφίσματος, και θα τονισθεί πως στο μέλλον οι ελληνικές θέσεις θα πρέπει να είναι πιο συμπαγείς.

Το Eurogroup θα ενημερωθεί για τις πολιτικές διεργασίες στην Ελλάδα και για τις δεσμεύσεις, που αναλαμβάνει η χώρα για την τήρηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής. Την ίδια στιγμή, θα πληροφορηθεί την προεργασία, που έχει υπάρξει για ολοκλήρωση των προκαταβολικών δράσεων, στις οποίες πρέπει να προχωρήσει η Ελλάδα πριν τις 15 Δεκεμβρίου για την εκταμίευση της έκτης δόσης. Άλλωστε, αντίστοιχη αξίωση έθεσε εμμέσως σήμερα και ο αρμόδιος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν, μιλώντας στο Reuters.

Πηγή newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο