Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Έλεγχος ΣΔΟΕ σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, όλες τις ΠΑΕ και τα συμβόλαια ποδοσφαιριστών.

Από του μεγάλους του ποδοσφαίρου τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό ξεκίνησε ο έλεγχος του ΣΔΟΕ για οφειλές Φ.Π.Α

Φουλ... επίθεση στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας παίζει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Οι “ράμπο” του ΣΔΟΕ ξεκίνησαν μπαράζ ελέγχων για τυχόν οφειλές που έχουν ΠΑΕ προς το Δημόσιο αλλά και για κρούσματα φοροδιαφυγής στα “χρυσά” συμβόλαια ποδοσφαιριστών και προπονητών.

Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προχωρήσουν και σε «άνοιγμα» τραπεζικών λογαριασμών!

Ο... προκλητικός σε πολλές περιπτώσεις πλούτος και τα τεράστια ποσά που διακινούνται στο ποδόσφαιρο βρίσκονται ξανά στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ.

Πιο αναλυτικά, από προχθές άρχισε ο πρώτος γύρος ελέγχων στις Π.Α.Ε της Σούπερ Λίγκας.

Η αρχή έγινε από τους δύο “αιώνιους” του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Πρώτη ελέγχθηκε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, στην οποία διαπιστώθηκε μη απόδοση ΦΠΑ ύψους 560.000 ευρώ. Υπό τον φόβο σύλληψης του διευθύνοντος συμβούλου το ποσό αυτό καταβλήθηκε άμεσα στην Εφορία. Στη συνέχεια ελέγχθηκε η πειραϊκή ΠΑΕ, χωρίς όμως να προκύψουν οφειλές προς το Δημόσιο.

Οπως τονίζει στο «ΕΘΝΟΣ» στέλεχος των διωκτικών αρχών άμεσα οι έλεγχοι θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες ΠΑΕ.

Τώρα, όσον αφορά στις αμοιβές που δίνονται στο ποδόσφαιρο, σύμφωνα με πληροφορίες, στο «μάτι» του ΣΔΟΕ βρίσκονται:

1. Τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει ή έχουν ανανεώσει ποδοσφαιριστές και προπονητές των ποδοσφαιρικών ομάδων. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ ερευνούν, πρώτον, αν τα συμβόλαια αυτά έχουν κατατεθεί στην Εφορία, καθώς υπάρχει η σχετική υποχρέωση, και κατά δεύτερον, αν τα στοιχεία που αναγράφονται σε αυτά είναι πραγματικά ή ψευδή. Οι φοροελεγκτές ελέγχουν ένα-ένα τα «χρυσά» συμβόλαια, ενώ αναζητούν και την ύπαρξη διπλών συμβολαίων (το ένα για την Εφορία και το άλλο με την πραγματική αμοιβή για την ΠΑΕ) . Επίσης, ψάχνουν και τα πριμ που εισπράττουν οι ποδοσφαιριστές. Οι αρχές θα προχωρήσουν και σε άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών στις περιπτώσεις που υπάρχουν ενδείξεις για απόκρυψη εισοδημάτων από τις φορολογικές αρχές.

2. Τα ποσά που δηλώνουν στις προσφυγές τους προς την ΟΥΕΦΑ οι αλλοδαποί ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν οικονομικές διαφορές με τις ομάδες. Στην περίπτωση που οι ομάδες δεν καταβάλλουν τα δεδουλευμένα στους ποδοσφαιριστές, αυτοί έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στην ΟΥΕΦΑ και να τα διεκδικήσουν. Οι ράμπο του ΣΔΟΕ θα ελέγξουν αν τα ποσά που δηλώνονται στην ευρωπαϊκή Ομοσπονδία είναι τα ίδια με αυτά που αναγράφονται στα συμβόλαια που έχουν υπογράψει στην Ελλάδα. Στόχος να εντοπιστούν οι περιπτώσεις που ενώ στα συμβόλαια δηλώνονται μικρά ποσά, στις προσφυγές προς την ΟΥΕΦΑ τα ποσά είναι πολύ μεγαλύτερα και είναι τα πραγματικά.

3. Τις φορολογικές δηλώσεις των ξένων ποδοσφαιριστών. Συγκεκριμένα, ερευνάται αν οι ποδοσφαιριστές έχουν υποβάλλει δήλωση στην Ελλάδα ή στην πατρίδα τους, αν έχουν δηλώσει τα πραγματικά τους εισοδήματα και αν έχουν φορολογηθεί για τις μεγάλες αμοιβές που εισπράττουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΣΔΟΕ έχει ζητήσει ήδη στοιχεία από τις χώρες καταγωγής των ποδοσφαιριστών προκειμένου να ελέγξει αν έχουν υποβληθεί φορολογικές δηλώσεις και στην περίπτωση που έχουν υποβληθεί τα ποσά που έχουν δηλωθεί. Σημειώνεται ότι με τον νόμο 3842/2010 καταργήθηκε η αυτοτελής φορολόγηση επιδομάτων και ειδικών αμοιβών και οι αμοιβές των ποδοσφαιριστών φορολογούνται με βάση τη φορολογική κλίμακα και με συντελεστές που φθάνουν μέχρι 45%, ενώ πριν από 1/1/2010 ήταν 21,2%

Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ θα επεκταθεί στα έσοδα που εισπράττουν οι ΠΑΕ από διαφημίσεις, τηλεοπτικά δικαιώματα και μεταδόσεις, επιχορηγήσεις και χορηγίες.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description vedro | Νοεμβρίου 7, 2011 1:53 μ.μ. | Reply
ΟΦΕΙΛΗ 560.000??!?!??!?!ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΥΤΟΦΩΡΟ Ο ΤΣΑΚΑΣ!!!!!Η Ο ΠΡΙΓΚΙΨ ΑΛ ΣΑΟΥΝΤ!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο