Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Γαλλία: «Φεύγετε εάν δεν εφαρμόσετε τη συμφωνία»

«Η Ελλάδα θα αποκλειστεί από τη ζώνη του ευρώ, αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση αν δεν αποδεχτεί το σχέδιο για την επίλυση της κρίσης χρέους που αποφάσισαν οι ευρωπαϊκές χώρες στις 27 Οκτωβρίου», προειδοποίησε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ζαν Λεονετί.

«Το να μη γίνει αποδεκτό το σχέδιο, σημαίνει έξοδο από το ευρώ. Το να μην αποδεχτούν οι Έλληνες το σχέδιο σημαίνει έξοδο από την Ευρώπη» τόνισε ο Λεονετί μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Europe 1», προσθέτοντας όμως πως δεν εύχεται κάτι τέτοιο.

Ο Γάλλος υπουργός είπε ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και την ΕΕ δεν θα αποσταθεροποιήσει την Ευρωζώνη, «γιατί σήμερα όχι μόνο έχουμε πει στους Έλληνες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και θα το κάνουν, αλλά ταυτόχρονα έχουμε πάρει αντιπυρικά μέτρα».

«Αυτό που φοβόμαστε αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ και την Ευρώπη είναι το φαινόμενο της μετάδοσης» υπογράμμισε, αναφερόμενος στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και στην ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που αποφασίστηκαν στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών.

«Αν η Ελλάδα βγει από τη ζώνη του ευρώ και την Ευρώπη, κάτι που ευχόμαστε να μην κάνει, το ευρώ και η Ευρώπη θα έμεναν σταθερά» τόνισε. «Τα προγνωστικά μου σήμερα είναι ότι η Ελλάδα θα μείνει στην ευρωζώνη και στην Ευρώπη, όπως σώθηκε η Ιρλανδία, γιατί έχει την ίδια πειθαρχία και την ίδια βοήθεια» κατέληξε ο Λεονετί.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διευκρίνισε την Πέμπτη ότι η έξοδος από την ευρωζώνη δεν προβλέπεται από τις ευρωπαϊκές συνθήκες, οι οποίες προβλέπουν μόνο την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description broster | Νοεμβρίου 4, 2011 6:48 μ.μ. | Reply
1ο Πως μια χώρα πχ η Γαλλία ή η Γερμανία μπορεί παρτυλίδικά να λέει ότι θα βγεί μια χώρα από το ευρώ όταν αυτό δεν προβλέπεται από πουθενά ?
2ο Είναι τόσο μεγάλη η αλληλεγγύη και η βοηθεία από την Ένωση που ανήκουμε που ειλικρινά σε σκλαβώνει (μεταφορικά και κυριολεκτικά)
3ο Αν εξαιρέσεις όλα τα σχέδια και τα παιχνίδια ...... Γιατί να μείνεις σε μια Ένωση που σου δίνει δανεικά λεφτά με ληστρικό επιτόκιο και απάνθρωπους όρους και σε καμία περίπτωση βοήθεια ? Γιατί να υπογράψεις μια σύμβαση που δεν ξέρεις τι στο καλό λέει ? Γιατί να βάλεις υποθήκη τις ζωές ενός ολόκληρου λαού και μια χώρας ? Μάλλον κάπου καταλαβαίνω κάπου λάθος το τι σημαίνει βοηθάω και τι σημαίνει βρίσκω τους πραγματικούς ενόχους και όχι το εύκολο θύμα .
4ο Μου θυμίζει το δόγμα Μους , ή είστε μαζί μας ή είστε εναντίον μας ... Σε μια απόλυτα Δημοκαρατική Ήπειρο και μόνο η αποδοχή ενός δόγματος προσβάλει βάναυσα την ιστορία και τον πολιτισμό της .....
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο