Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Tελεσίγραφο βουλευτών και υπουργών στον Παπανδρέου.

"Ή κυβέρνηση εθνικής ενότητας με συγκεκριμένο σχέδιο ή σε ρίχνουμε" είναι το μήνυμα υπουργών και βουλευτών προς τον Πρωθυπουργό.

"Του προτείνουν την έξοδο και εκείνος θα διαλέξει τον τρόπο". Με αυτή τη φράση κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας περιγράφει στο 24h.gr τις διεργασίες της τελευταίας ώρας ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κορυφαίοι υπουργοί με τις ομιλίες τους το απόγευμα στη Βουλή θα πιέσουν τον πρωθυπουργό (που θα μιλήσει τελευταίος πριν την ψηφοφορία) να ανακοινώσει ότι ο λόγος που ζητά την ψήφο εμπιστοσύνης είναι για να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες παραίτησής του και διαπραγματεύσεων με τη ΝΔ για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Προειδοποιούν, έχοντας εικόνα από χθεσινοβραδινές μαζώξεις και πρωινά τηλεφωνήματα ότι ένας αριθμός πάνω από είκοσι βουλευτές (μεταξύ των οποίων είναι και υπουργοί) είναι έτοιμοι αν ο κ. Παπανδρέου κινηθεί σε θολή γραμμή και δεν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του και το χρονοδιάγραμμα αυτών με μοναδικό στόχο την κυβέρνηση εθνικής ενότητας, να τον ρίξουν.

Ο πρωθυπουργός έχει ενημερωθεί για όλα αυτά, αλλά ακόμα δεν έχει δώσει σαφές στίγμα. Με τη χθεσινοβραδινή του ομιλία, κατάφερε να «καλμάρει» κάπως το κλίμα στην κοινοβουλευτική ομάδα και κυρίως να μην υπάρξει σειρά ανεξαρτητοποιήσεων σήμερα το πρωί, κάτι που θα σήμαινε ότι δε θα έφτανε καν στο σημείο της ψήφου εμπιστοσύνης.

Γνωρίζει όμως ότι αν δεν πει καθαρά πότε θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, πότε θα συζητήσει με τον Α. Σαμαρά για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας και δεν αναφερθεί σε ημερομηνία εκλογών, τότε από την Παρασκευή το βράδυ θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες ανατροπής του. Και αυτό είναι το κλίμα που μεταφέρεται τόσο από την πλευρά του Ευ. Βενιζέλου που από χθες είναι σε ανοικτή γραμμή με κορυφαία στελέχη όπως ο Κ. Σκανδαλίδης, ο Δ. Ρέππας, ο Μ. Χρυσοχοίδης που στοχεύουν σε μία βελούδινη αποχώρηση Παπανδρέου, βάζοντας το στίγμα του στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, αλλά και από την πλευρά της τρόικας των Α.Λοβέρδου, Α. Διαμαντοπούλου, Γ. Ραγκούση που επίσης περιμένουν από τον πρωθυπουργό να ανακοινώσει ότι η τελευταία πράξη του θα είναι να εγγυηθεί την συγκρότηση κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας που θα πάει τη χώρα στις εκλογές.

Γιάννης Καμπουράκης
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο