Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σχέδιο δέκα σημείων παρουσίασε ο Βενιζέλος στους εταίρους

Τηλεφωνικές συνομιλίες με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον αρμόδιο επίτροπο για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν και τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφανγκ Σόιμπλε είχε σήμερα Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευαγ. Βενιζέλος.

Στις συνομιλίες αυτές ο κ. Βενιζέλος παρουσίασε το σχέδιο των 10 σημείων που ανέλυσε την Πέμπτη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και την Ολομέλεια της Βουλής. Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την απόφαση να μην πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα, καθώς και για το νέο πολιτικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί, όπως αυτό καταγράφεται στο σχέδιο των 10 σημείων.

Εν όψει της σημερινής ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, ο κ. Βενιζέλος τόνισε στους συνομιλητές του ότι στόχος είναι να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση, όχι για να συνεχίσει με μόνη τη στήριξη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αλλά για να επιδιωχθεί και να επιτευχθεί η ευρύτερη δυνατή συναίνεση και συνεργασία προς όφελος της χώρας, με το σχηματισμό αντίστοιχης κυβέρνησης.

Στόχος είναι να διασφαλιστεί η ολοκλήρωση των διαδικασιών εφαρμογής της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου, που θωρακίζει την Ελλάδα, κατοχυρώνει τη θέση της μέσα στην Ευρωζώνη, σέβεται τις θυσίες του ελληνικού λαού και ανοίγει την προοπτική επανόδου σε ομαλό ρυθμό λειτουργίας της οικονομίας.

Οι συζητήσεις που είχε ο κ. Βενιζέλος έχουν ιδιαίτερη σημασία εν όψει του ότι την προσεχή Δευτέρα υπάρχει προγραμματισμένη σύνοδος του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, είναι προφανές ότι τη Δευτέρα η Ελλάδα πρέπει να μπορεί να εκπροσωπηθεί έγκυρα στο Εurogroup και να παρουσιάσει τις πολιτικές εγγυήσεις που είναι αναγκαίες για την εμπρόθεσμη εκταμίευση της έκτης δόσης, ύψους 8 δισ. ευρώ, καθώς και για τη συνέχιση των διαδικασιών εφαρμογής της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου, ώστε να μπορεί να καταβληθούν, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, τα ποσά που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του PSI και την επανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και η πρώτη δόση του νέου προγράμματος.

Το σύνολο των ποσών αυτών κινείται σε επίπεδο δεκαπλάσιο της έκτης δόσης, καθώς είναι 80 δισ. ευρώ, προκειμένου να γίνουν όλα όσα πρέπει για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας.

Πάντως, οι πληροφορίες που μεταδίδονται από τις Βρυξέλλες αναφέρουν πως το θέμα της έκτης δόσης δεν περιλαμβάνεται πλέον στην ατζέντα του Εurogroup.Πηγή: www.express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο