Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Συλλήψεις επιχειρηματιών για μη απόδοση ΦΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Ακόμα δύο ιδιοκτήτες εταιρειών συνελήφθησαν, για οφειλές προς το ελληνικό Δημόσιο.

Συλλήψεις επιχειρηματιών για μη απόδοση ΦΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Ακόμα δύο ιδιοκτήτες εταιρειών συνελήφθησαν, για οφειλές προς το ελληνικό Δημόσιο.
Δύο επιχειρηματίες από τη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν από το ΣΔΟΕ, για μη απόδοση ΦΠΑ προς το ελληνικό Δημόσιο.
 
Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 63χρονο που δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας ενδυμάτων και μία 47χρονη που επιχειρεί στον κλάδο του αλουμινίου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 63χρονος δεν απέδωσε ΦΠΑ ύψους 146 χιλιάδων ευρώ, ενώ στην περίπτωση της 47χρονης οι ληξιπρόθεσμες οφειλές από ΦΠΑ ανέρχονται σε 143 χιλιάδες ευρώ.
 
Η επιχειρηματίας αφέθηκε τελικά ελεύθερη, καθώς προέβη σε ρύθμιση των χρεών της. Αντίθετα, ο 63χρονος οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Θεσσαλονίκης και άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για μη απόδοση ΦΠΑ, σε βαθμό κακουργήματος. Ακολούθως παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή.
 
Ήδη την περασμένη εβδομάδα, το ΣΔΟΕ συνέλαβε την 62χρονη ιδιοκτήτρια γνωστής επιχείρησης εμπορίας ενδυμάτων, από τη Θεσσαλονίκη, για μη απόδοση ΦΠΑ, ύψους 600 χιλιάδων ευρώ. Η επιχειρηματίας απολογήθηκε σε ανακριτή και αφέθηκε ελεύθερη με χρηματική εγγύηση ύψους 50 χιλιάδων ευρώ και υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
 
Η σύλληψή των παραπάνω έγινε μετά από εγκύκλιο της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου που διαβιβάστηκε στις κατά τόπους εισαγγελίες όλης της χώρας, για την εφαρμογή του τροποποιημένου νόμου που προβλέπει τη σύλληψη κατηγορουμένων, με την αυτόφωρη διαδικασία, για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 75 χιλιάδων ευρώ και πάνω.
24h NewsRoom
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο