Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Α.ΚΙ.Ο.Ε.: Διοργάνωση ημερίδας στην Λάρισα

Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας
Τμήμα Θεσσαλίας

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας σας προσκαλεί στην ημερίδα που διοργανώνει με θέμα:
Υπάρχει στρατηγική διεξόδου από την οικονομική και πολιτική χρεοκοπία ;
 
Συζητούν:
Κωνσταντίνος Βεργόπουλος - Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού. Επισκέπτης καθηγητής σε Πανεπιστήμια της Βόρειας και Νότιας Αμερικής. Διεθνής εμπειρογνώμονας στα Ηνωμένα Έθνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κουτσανάς Νικόλαος - Eπιχειρηματίας. Πρώην πρόεδρος της ένωσης φαρμακοποιών Ελλάδας. Διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης APIVITA

Γεώργιος Δουράκης - Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Μπουραντάς Δημήτρης - Καθηγητής μάνατζμεντ & ηγεσίας, διευθυντής μεταπτυχιακών τμημάτων διοίκησης & ανθρωπίνου δυναμικού Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών(πρώην ΑΣΟΕΕ).

Τόπος και χρόνος διεξαγωγής:

DIVANI PALACE  Παπαναστασίου 19 -Λάρισα
Παρασκευή 11/11/2010 και ώρα 8μμ

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν:

• ο εκπρόσωπος της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας κ. Αλεβιζάκης Παναγιώτης μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και

• ο γραμματέας του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλίας του ΟΕΕ και εκπρόσωπος της ΑΚΙΟΕ  Χρόνης Ισαακίδης
Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Κολλάτος

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλους και θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση

ΑΚΙΟΕ: «Ένα μεγάλο ΟΧΙ στην δημιουργία θέσεων αργομισθίας στο Οικονομικό Επιμελητήριο»

Στην τελευταία Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος τον περασμένο Ιούλιο στην Αθήνα, μετά από πρόταση της ΔΗΚΙΟ και της ΠΑΣΚΟ αποφασίστηκε με οριακή πλειοψηφία να δημιουργηθούν δυο έμμισθες θέσεις για μέλη του Προεδρείου της Κεντρικής Διοίκησης του Επιμελητηρίου, με μισθό το 60 έως 80 % της αμοιβής, του Πρόεδρου της Κεντρικής Διοίκησης του ΟΕΕ.

Στην συνέλευση αυτή η ΑΚΙΟΕ αντέδρασε και ζήτησε από τα μέλη της Συνέλευσης να μην εγκρίνουν αυτή την πρόταση της ΠΑΣΚΟ και της ΔΗΚΙΟ θεωρώντας ότι η σημερινή λειτουργία της ΚΔ δεν επιτρέπει την δημιουργία αμειβόμενων θέσεων. Την άποψη αυτή, στήριξαν οι παρατάξεις «Συνεργασία»  και «Πανεπιστημονική» καθώς και πολλά μέλη της ΠΟΦΕΕ και των παρατάξεων ΔΗΚΙΟ και ΠΑΣΚΟ. Δυστυχώς όμως, η λειτουργία του Προεδρείου της ΚΔ του ΟΕΕ από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα επιβεβαίωσε ότι, έτσι όπως λειτουργεί η Κεντρική Διοίκηση δεν απαιτείται η δημιουργία έμμισθων θέσεων.

Να υπενθυμίσουμε ότι ακόμα και σε εποχές όπου η προσφορά ήταν μεγαλύτερη, στελέχη δεν τόλμησαν να ζητήσουν αμοιβή για την προσφορά τους. Ωστόσο, οι εποχές και τα πολιτικά ήθη έχουν αλλάξει και πολλοί θεωρούν «ευκαιρία» την παρούσα οικονομική συγκυρία για να δημιουργήσουν θέσεις αργομισθίας στο Οικονομικό Επιμελητήριο.

Δεν είναι δυνατόν όμως να επιμένουν σε αμοιβές για εργασία - ποια εργασία; - που τυχόν κάνουν ή θα κάνουν.
Δεν γίνεται να μειώνονται οι αμοιβές των συμπολιτών μας και των μελών μας, σε τραγικά επίπεδα και εμείς να ζητάμε αργομισθίες.

Εμείς, σαν ΑΚΙΟΕ διαχωρίσαμε και διαχωρίζουμε την θέση μας από λογικές που δεν σέβονται την προσπάθεια που καταβάλλουν οι πολίτες και οι συνάδελφοι μας στον τόπο αυτό. Δεν δεχόμαστε αργόμισθους, ούτε επιτρέπουμε να δοθούν αμοιβές για ανύπαρκτη εργασία και ιδιαίτερα στην περίοδο που διανύουμε.

Εμείς δεν θα συνηγορήσουμε στην κατασπατάληση σε αργομισθίες των όποιων οικονομιών έχει το Οικονομικό Επιμελητήριο.

Διερωτόμαστε ακόμα, ποιος Υπουργός θα υπογράψει και θα επιτρέψει την μετατροπή σε νόμο, απόφασης της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων που θα δημιουργεί θέσεις αργόμισθων την στιγμή που κάνει περικοπές σε συντάξεις και αμοιβές της τάξης των πεντακοσίων και εξακοσίων ευρώ;

Με εκτίμηση

Η Συντονιστική Επιτροπή της
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
(Α.ΚΙ.Ο.Ε)
[email protected]
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο