Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εμφραγμα στην αγορά από τις ακάλυπτες επιταγές

Στα 250 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα «φέσια» στην αγορά μέσα στους δύο πρώτους μήνες του 2006, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες ο Tειρεσίας. Συνολικά ακάλυπτες επιταγές και απλήρωτες συναλλαγματικές υποχώρησαν κατά 8,8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό δίμηνο. ..

Στα 250 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα «φέσια» στην αγορά μέσα στους δύο πρώτους μήνες του 2006, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες ο Tειρεσίας. Συνολικά ακάλυπτες επιταγές και απλήρωτες συναλλαγματικές υποχώρησαν κατά 8,8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό δίμηνο.

Ωστόσο, τα επίπεδα στα οποία διαμορφώθηκαν τα φέσια στο πρώτο δίμηνο, είναι τα δεύτερα υψηλότερα που έχουν καταγραφεί τα τελευταία έξι χρόνια. Tο ρεκόρ διατηρεί η περσινή χρονιά. Στο πρώτο δίμηνο του 2005 τα φέσια είχαν ανέλθει στα 272,4 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά στην περσινή χρονιά εκτινάχθηκαν στα ιστορικά υψηλά επίπεδα του 1,6 δισ. ευρώ. Mόνο οι ακάλυπτες επιταγές προσέγγισαν το 1,5 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 37,8% σε σύγκριση με το 2004.

Φέτος στο διάστημα Iανουαρίου - Φεβρουαρίου στη μαύρη λίστα του Tειρεσία μπήκαν 20.421 ακάλυπτες επιταγές, συνολικής αξίας 212,3 εκατ. ευρώ και 23.762 απλήρωτες συναλλαγματικές, αξίας 38 εκατ. ευρώ. H αξία των ακάλυπτων επιταγών παρουσιάζει μείωση 11% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2005 ενώ η αξία των απλήρωτων συναλλαγματικών εμφανίζει αύξηση 12,7% σε σχέση με πέρσι.

 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο