Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Καταρρέει η κυβερνητική πλειοψηφία.

Ανεξαρτητοποιούνται βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - Κίνηση Σαμαρά για εκλογές.

Καταρρέει η κυβερνητική πλειοψηφία.

Ανεξαρτητοποιούνται βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - Κίνηση Σαμαρά για εκλογές.

Την κατάρρευση της κυβερνητικής πλειοψηφίας προκαλεί η απόφαση του Γ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα και η χώρα βρίσκεται μπροστά σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Τίποτα πλέον δεν αποκλείει μέχρι το βράδυ να έχουν προκηρυχθεί εκλογές. Ήδη ανεξαρτητοποιήθηκε η Μ. Αποστολάκη και στην κίνηση αυτή προσανατολίζονται κι άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια στιγμή ο Α. Σαμαράς προκειμένου να προκαλέσει εκλογές έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην παραίτηση των βουλευτών της Ν.Δ. οπότε θα προκηρυχθούν αναγκαστικά εθνικές εκλογές.

Δραματική ήταν η έκκληση της Β. Παπανδρέου η οποία ζήτησε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και εκλογές λέγοντας χαρακτηριστικά ««Η χώρα κινδυνεύει με χρεοκοπία».

Την ίδια στιγμή, τη διεξαγωγή εκλογών προκειμένου να υπάρξει πολιτική διέξοδος ζητούν με παρέμβασή τους και έξι στελέχη του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι το δημοψήφισμα μπορεί να οδηγήσει την χώρα σε πολιτική ανωμαλία και διχασμό.

Το κείμενο της παρέμβασης υπογράφουν οι Γιώργος Θωμάς, Βαγγέλης Μαλέσιος, Στέφανος Μανίκας, Δημήτρης Μπατζελής, Γιάννης Νικολάου και Μηνάς Σταυρακάκης.

Από χθες, η απόφαση για δημοψήφισμα με σύσσωμη την αντιπολίτευση να μιλά για επικίνδυνους και εκβιαστικούς ακροβατισμούς του Γ. Παπανδρέου, έχει πυροδοτήσει τις εξελίξεις. Οξύτατη ήταν και η αντίδραση της ΕΕ με τον Ν. Σαρκοζί και την Α. Μέρκελ να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία.

Βαρύ ήταν το κλίμα στις Βρυξέλλες αλλά και σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Ο φινλανδός υπουργός Οικονομικών μάλιστα έθεσε θέμα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Ο μεγάλος φόβος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό είναι η πυροδότηση των ασφάλιστρων κινδύνου και η αμετάκλητη χρεοκοπία της χώρας με ό,τι σημαίνει αυτό και για την ευρωζώνη.

Οξύτατα ήταν τα σχόλια του διεθνούς τύπου με χαρακτηριστικό αυτό της Handelsblatt: «Η Ελλάδα έδειχνε ότι σώθηκε, αλλά ο πρωθυπουργός της έχει άλλη γνώμη», «Σε περιπέτειες μπαίνει η βιωσιμότητα της απόφασης της Συνόδου Κορυφής, ύστερα από την ανακοίνωση για δημοψήφισμα».

newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο