Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δύο επιλογές για καταθέσεις στην Ελβετία.

Φόρος 25% έως 45% αν ανήκουν σε Ελληνες πολίτες και δεν δηλωθούν τελικά ή είναι παράνομες

Από το δεύτερο εξάμηνο του 2012 αναμένεται να εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία τα πρώτα έσοδα από τις καταθέσεις στην Ελβετία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όσοι Ελληνες έχουν καταθέσεις στην Ελβετία, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις επιλογές:

Αν δεχθούν να αποκαλύψουν το όνομά τους, θα ακολουθήσει έλεγχος από τις ελληνικές φορολογικές αρχές. Αν δεν προκύψει φοροδιαφυγή ή παράνομη δραστηριότητα, τότε δεν θα επιβληθεί κάποιος νέος φόρος. Εάν προκύψει φοροδιαφυγή, τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη φορολόγηση των καταθέσεών τους έως και 45%. Αν αποδειχθεί πως έχουν έσοδα από παράνομες δραστηριότητες, τότε κινδυνεύουν με κατάσχεση των καταθέσεων και ποινικές διώξεις. Εάν διατηρήσουν την ανωνυμία τους, θα καταβάλουν ένα φόρο που θα κινείται από 25% έως 35% επί των καταθέσεων. Η συμφωνία αναμένεται να προβλέπει αναδρομική φορολόγηση των καταθέσεων σε βάθος δεκαετίας, αλλά και φορολόγηση μελλοντικών καταθέσεων.


πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description trapezokomos | Νοεμβρίου 1, 2011 1:19 μ.μ. | Reply
όχι!!!!μη!!!!τι σκληρά μέτρα είναι αυτά;;;αποκλείεται να έχει φύγει μαύρο χρήμα στην Ελβετία...μεροκαμιατιάρηδες είναι οι άνθρωποι και στείλανε και 50 ευρώ στην Ελβετία για τα γεράματα...θέλω προβλέψεις..η δικιά μου...το δεύτερο εξάμηνο του 2012 θα γίνει πολύ δύσκολο να ελεγξουν τόοοοοσες περιπτώσεις αρα θα αλλάξει το πλάνο...θα μετατοπιστει το ΑΡΧΙΚΥΝΗΓΙ της φοροδιαφυγης για τέλη του 2019 όπου τότε θα διαπιστωθεί ότι δεν υπήρξε φοροδιαφυγή καθώς ο έλεγχος της τελευταίας δεκαετίας (μ.ο. καταθέσεων κτλ) θα έχει γίνει 2ετίας και δεν α βρούνε τίποτα στους λογαριασμούς γιατί οι τίμιοι μεροκαματιάρηδες θα έχουν βρεί τρόπο να διώξουν από εκεί τα χρήματα τους και θα τα έχουν πάει στο Λιχνεστάιν ή στην Χαβάη.και τότε μεγαλοπρεπώς η κυβέρνηση θα ξεκινήσει ΝΕΟ ΚΥΝΗΓΗΤΟ και νέες συμφωνίες με τις νέες χώρες-προορισμούς και όλοι εμείς θα χαιρομαστε γιατι επιτέλους κάποιος θα την πληρώσει!ΓΙΟΥΠΙΙΙΙΙΙ!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο