Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Βουτιά» στα χρηματιστήρια.

Σχεδόν 6% χάνει ο Γενικός Δείκτης

Μεγάλες απώλειες καταγράφουν σήμερα τα χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο με την αιφνιδιαστική ανακοίνωση για δημοψήφισμα στην Ελλάδα για τη νέα δανειακή σύμβαση να πυροδοτούν νέες ανησυχίες για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.
 
Στην Αθήνα, ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε λίγο μετά τις 11:30 κατά 5,85% στις 761,72 μονάδες ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει «βουτιά» κοντά στο 13%.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται και οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές με το Παρίσι στο -3,75%, τη Φρανκφούρτη στο -3,36% και το Λονδίνο στο -2,17%.

Νωρίτερα, και το ιαπωνικό χρηματιστήριο είχε κλείσει σε αρνητικό έδαφος εξαιτίας των απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων και της αναζωπύρωσης των ανησυχιών για την κρίση στην ευρωζώνη. Ο Nikkei έκλεισε με πτώση της τάξεως του 1,7% στις 8.835,52 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix υποχώρησε κατά 1,3% στις 754,50 μονάδες.
 
Με πτώση έκλεισαν χθες και οι βασικοί δείκτες στη Wall Street. Με απώλειες 2,26% έκλεισε ο δείκτης Dow Jones ενώ με πτώση 2,47% έκλεισε ο Standard & Poor's 500. Κατά 1,93% υποχώρησε ο δείκτης Nasdaq.
 
Υπό πίεση βρίσκεται επίσης το ευρώ, το οποίο έχει χάσει όλα τα κέρδη που κατέγραψε από την περασμένη Πέμπτη, όταν ανακοινώθηκε η συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών για την αντιμετώπιση της κρίσης. Λίγο πριν τις 11 ώρα Ελλάδος η ισοτιμία ευρώ / δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,3707 δολάρια.

Πηγή newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο