Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ολες οι αντιδράσεις από την ευρώπη για την απόφαση διενέργειας Δημοψηφίσματος.

1 Νοέμβριου 2011 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά
Γερμανία: Αιφνιδιασμός από την απόφαση για δημοψήφισμα

Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας σχολίασε πως πρόκειται για μια εσωτερική εξέλιξη

Αιφνιδιάστηκε η γερμανική κυβέρνηση, από την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού, να προαναγγείλει δημοψήφισμα, μεταδίδει η Deutsche Welle.
 
Πάντως, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών χαρακτηρίζει εσωτερική εξέλιξη, την οποία δεν επιθυμεί να σχολιάσει, την εξαγγελία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, όπου οι Έλληνες πολίτες θα κληθούν να εγκρίνουν τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, για το ελληνικό χρέος.
 
Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι “η σύνοδος κορυφής της ευρωζώνης διατύπωσε την περασμένη εβδομάδα σαφείς προσδοκίες. Σύμφωνα με αυτές, το δεύτερο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του χρόνου. Επ` αυτού εργαζόμαστε εντατικά όλοι αυτή την περίοδο. Όσον αφορά την προαναγγελία ενδεχομένου δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, πρόκειται για μια εξέλιξη, που αφορά την εσωτερική πολιτική στην Ελλάδα, για την οποία η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει καμία επίσημη πληροφόρηση και για τον λόγο αυτόν δεν την σχολιάζει”.



Η ανακοίνωση Παπανδρέου προκάλεσε θύελλα στη Wall Street

Μεγάλη πτώση των αμερικανικών δεικτών, ύστερα από την απόφαση του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα.

“Τα χρηματιστήρια οδηγήθηκαν σε μεγαλύτερες ζημιές, την τελευταία στιγμή πριν το κλείσιμο, μετά την ανακοίνωση του Έλληνα πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, να θέσει το ερώτημα για την νέα δανειακή σύμβαση στον ελληνικό λαό, μέσω δημοψηφίσματος”, μετέδωσε το Bloomberg.
 
Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι αυτά των μετοχών της Morgan Stanley και της Citigroup, όπου από απώλειες της τάξης του 5%, μέχρι εκείνη τη στιγμή, διευρύνθηκαν σε ζημίες μεγαλύτερες του 7,5%.
 
Την ίδια στιγμή, ο Standard & Poor 500 έπεσε κατά 2,5% στις 1.253,30 μονάδες.
 
 
 
“Σοκαρισμένος ο Σαρκοζί από την είδηση για ελληνικό δημοψήφισμα”

Ο Γάλλος Πρόεδρος θεωρούσε ότι είχε κλείσει το κεφάλαιο ελληνική χρεοκοπία, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Monde

Δυσάρεστη έκπληξη αποτέλεσε για τους Ευρωπαίους ηγέτες η ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου ότι θα τεθεί η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης σε δημοψήφισμα. “Όλα πάλι από την αρχή” γράφει σήμερα η γαλλική εφημερίδα Le Monde που αναφέρει ότι ο Νικολά Σαρκοζί έχει σοκαριστεί από την απόφαση του Έλληνα Πρωθυπουργού “H κίνηση αυτή των Ελλήνων είναι παράλογη και η γνώμη τους επικίνδυνη” ανέφερε στην εφημερίδα στενός συνεργάτης του Γάλλου Προέδρου.


Guardian: Αιφνιδίασε την Ευρώπη ο Παπανδρέου

"Ενδεχόμενη επικράτηση του "όχι" στο δημοψήφισμα θα ήταν εφιάλτης για την Ευρωζώνη"

"Ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αιφνιδίασε τη Δευτέρα τους ευρωπαίους ηγέτες ανακοινώνοντας τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την επικύρωση της νέας δανειακής σύμβασης", επισημαίνει η Guardian στην ιστοσελίδα της.
 
"Ενδεχόμενη επικράτηση του "όχι" στο δημοψήφισμα αποτελεί εφιάλτη για την Ευρωζώνη", σημειώνει οικονομικός αναλυτής στην Guardian.
 
Επιπλέον, γίνεται αναφορά στην αντίδραση των αγορών, την πτώση του Dow Jones καθώς και την υποχώρηση του ευρώ.
 


Reuters: Ο Παπανδρέου απειλεί με νέα κρίση την Ευρωζώνη

"Θα προκαλέσει την κατάρρευση της συμφωνίας και των σημερινών δεδομένων" αναφέρει στρατηγικός αναλυτής της BGC Partners


"Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, απειλεί την Ευρωζώνη με μία νέα φάση στην κρίση χρέους, εξαιτίας της ξαφνικής απόφασής του για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος", αναφέρει σε δημοσίευμά του το διεθνές πρακτορείο Reuters.
 
"Η απόφαση αυτή έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά τη συμφωνία των ευρωπαίων ηγετών για τη χορήγηση ενός δεύτερου πακέτου βοήθειας στην Αθήνα, με παράλληλο κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50%" σημειώνεται στο επίμαχο άρθρο, στο οποίο διευκρινίζεται ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου, η οποία έχει ήδη υποστεί πολλές απώλειες από τη μέχρι τώρα πολιτική και τα μέτρα λιτότητας, επιχειρεί μία ευρύτερη πολιτική στήριξη για τα νέα δημοσιονομικά μέτρα και τις διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται από τους δανειστές.

"Αν γίνει δημοψήφισμα, μπορεί να συναχθεί ευλόγως το συμπέρασμα ότι δεν θα γίνουν αποδεκτά τα μέτρα λιτότητας. Μπορούμε επομένως να συμπεράνουμε ότι αυτό θα προκαλέσει την κατάρρευση της συμφωνίας και των σημερινών δεδομένων", αναφέρει ο  Howard Wheeldon, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής της BGC Partners στο Λονδίνο.

Πηγή 24h.gr


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης