Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ολες οι αντιδράσεις από την ευρώπη για την απόφαση διενέργειας Δημοψηφίσματος.

Γερμανία: Αιφνιδιασμός από την απόφαση για δημοψήφισμα

Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας σχολίασε πως πρόκειται για μια εσωτερική εξέλιξη

Αιφνιδιάστηκε η γερμανική κυβέρνηση, από την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού, να προαναγγείλει δημοψήφισμα, μεταδίδει η Deutsche Welle.
 
Πάντως, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών χαρακτηρίζει εσωτερική εξέλιξη, την οποία δεν επιθυμεί να σχολιάσει, την εξαγγελία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, όπου οι Έλληνες πολίτες θα κληθούν να εγκρίνουν τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, για το ελληνικό χρέος.
 
Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι “η σύνοδος κορυφής της ευρωζώνης διατύπωσε την περασμένη εβδομάδα σαφείς προσδοκίες. Σύμφωνα με αυτές, το δεύτερο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του χρόνου. Επ` αυτού εργαζόμαστε εντατικά όλοι αυτή την περίοδο. Όσον αφορά την προαναγγελία ενδεχομένου δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, πρόκειται για μια εξέλιξη, που αφορά την εσωτερική πολιτική στην Ελλάδα, για την οποία η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει καμία επίσημη πληροφόρηση και για τον λόγο αυτόν δεν την σχολιάζει”.Η ανακοίνωση Παπανδρέου προκάλεσε θύελλα στη Wall Street

Μεγάλη πτώση των αμερικανικών δεικτών, ύστερα από την απόφαση του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα.

“Τα χρηματιστήρια οδηγήθηκαν σε μεγαλύτερες ζημιές, την τελευταία στιγμή πριν το κλείσιμο, μετά την ανακοίνωση του Έλληνα πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, να θέσει το ερώτημα για την νέα δανειακή σύμβαση στον ελληνικό λαό, μέσω δημοψηφίσματος”, μετέδωσε το Bloomberg.
 
Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι αυτά των μετοχών της Morgan Stanley και της Citigroup, όπου από απώλειες της τάξης του 5%, μέχρι εκείνη τη στιγμή, διευρύνθηκαν σε ζημίες μεγαλύτερες του 7,5%.
 
Την ίδια στιγμή, ο Standard & Poor 500 έπεσε κατά 2,5% στις 1.253,30 μονάδες.
 
 
 
“Σοκαρισμένος ο Σαρκοζί από την είδηση για ελληνικό δημοψήφισμα”

Ο Γάλλος Πρόεδρος θεωρούσε ότι είχε κλείσει το κεφάλαιο ελληνική χρεοκοπία, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Monde

Δυσάρεστη έκπληξη αποτέλεσε για τους Ευρωπαίους ηγέτες η ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου ότι θα τεθεί η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης σε δημοψήφισμα. “Όλα πάλι από την αρχή” γράφει σήμερα η γαλλική εφημερίδα Le Monde που αναφέρει ότι ο Νικολά Σαρκοζί έχει σοκαριστεί από την απόφαση του Έλληνα Πρωθυπουργού “H κίνηση αυτή των Ελλήνων είναι παράλογη και η γνώμη τους επικίνδυνη” ανέφερε στην εφημερίδα στενός συνεργάτης του Γάλλου Προέδρου.


Guardian: Αιφνιδίασε την Ευρώπη ο Παπανδρέου

"Ενδεχόμενη επικράτηση του "όχι" στο δημοψήφισμα θα ήταν εφιάλτης για την Ευρωζώνη"

"Ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αιφνιδίασε τη Δευτέρα τους ευρωπαίους ηγέτες ανακοινώνοντας τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την επικύρωση της νέας δανειακής σύμβασης", επισημαίνει η Guardian στην ιστοσελίδα της.
 
"Ενδεχόμενη επικράτηση του "όχι" στο δημοψήφισμα αποτελεί εφιάλτη για την Ευρωζώνη", σημειώνει οικονομικός αναλυτής στην Guardian.
 
Επιπλέον, γίνεται αναφορά στην αντίδραση των αγορών, την πτώση του Dow Jones καθώς και την υποχώρηση του ευρώ.
 


Reuters: Ο Παπανδρέου απειλεί με νέα κρίση την Ευρωζώνη

"Θα προκαλέσει την κατάρρευση της συμφωνίας και των σημερινών δεδομένων" αναφέρει στρατηγικός αναλυτής της BGC Partners


"Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, απειλεί την Ευρωζώνη με μία νέα φάση στην κρίση χρέους, εξαιτίας της ξαφνικής απόφασής του για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος", αναφέρει σε δημοσίευμά του το διεθνές πρακτορείο Reuters.
 
"Η απόφαση αυτή έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά τη συμφωνία των ευρωπαίων ηγετών για τη χορήγηση ενός δεύτερου πακέτου βοήθειας στην Αθήνα, με παράλληλο κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50%" σημειώνεται στο επίμαχο άρθρο, στο οποίο διευκρινίζεται ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου, η οποία έχει ήδη υποστεί πολλές απώλειες από τη μέχρι τώρα πολιτική και τα μέτρα λιτότητας, επιχειρεί μία ευρύτερη πολιτική στήριξη για τα νέα δημοσιονομικά μέτρα και τις διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται από τους δανειστές.

"Αν γίνει δημοψήφισμα, μπορεί να συναχθεί ευλόγως το συμπέρασμα ότι δεν θα γίνουν αποδεκτά τα μέτρα λιτότητας. Μπορούμε επομένως να συμπεράνουμε ότι αυτό θα προκαλέσει την κατάρρευση της συμφωνίας και των σημερινών δεδομένων", αναφέρει ο  Howard Wheeldon, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής της BGC Partners στο Λονδίνο.

Πηγή 24h.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description PIREAS1962 | Νοεμβρίου 1, 2011 1:23 μ.μ. | Reply
Οι "δημοκράτες" Ευρωπαίοι και Αμερικανοί εταίροι μας κλάσανε μέντες , που θα μιλήσει ο λαός και φυσικά θα πεί ΟΧΙ στο απάνθρωπο μνημόνιο. ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο