Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Άμεση παρακράτηση ΦΠΑ σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Νέους τρόπους είσπραξης του ΦΠΑ μελετά η κυβέρνηση.

Την άμεση παρακράτηση του ΦΠΑ από τις τράπεζες, σε κάθε συναλλαγή, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα ρύθμιση, που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από την αρχή της χρονιάς, θα προβλέπει ότι σε κάθε εμπορική συναλλαγή που πραγματοποιείται μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, ο ΦΠΑ θα παρακρατείται από την τράπεζα και θα αποδίδεται από αυτήν αυτομάτως στο ελληνικό δημόσιο.
 
Έτσι το υπουργείο οικονομικών θα καταφέρει να μειώσει τα κρούσματα μη απόδοσης ΦΠΑ ενώ θα ενισχύσει τα έσοδα του.


Πηγή newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description internet | Οκτωβρίου 31, 2011 7:03 π.μ. | Reply
Και οι επαγγελματιες δεν θα δεχονται visa
image description Auditor | Οκτωβρίου 31, 2011 10:42 π.μ. | Reply
Μια χαρά θα δέχονται visa, καθώς σιγά σιγά θα γίνει υποχρεωτική η συναλλαγή μέσω τράπεζας πάνω από 1000 ευρώ, μετά πάνω από 500 και μετά πάνω από 50 ευρώ.
Προς το παρόν τι έχουμε εδώ; κι άλλο ρευστό για τις τράπεζες, το οποίο θα εκμεταλλεύονται μέχρι τις 26 του άλλου μήνα. Άραγε το κράτος θα εισπράττει καθόλου επιτόκιο από την "κατάθεση" αυτή η οποία θα είναι της τάξης αρκετών εκατομμυρίων ευρώ; Δεδομένου ότι οι τράπεζες είναι χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ενώ οι επαγγελματίες όχι, θα πρεπε να εισπράττεται ένα επιτόκιο.
image description dimas | Οκτωβρίου 31, 2011 11:06 π.μ. | Reply
Δηλαδή να πληρώσω ένα τιμολόγιο 75.000 του 2010 σήμερα θα πληρωθεί και το ΦΠΑ του με ένα χρόνο καθυστέρηση ή θα με αναγκάζουννα το πληρώνω μέχρι της 26 του έπόμενου; Αν είναι ρε παιδιά να κλείσουμε τις εφορίες και να ανεβάσουμε ταμπέλες Eurobank απέξω.... να πηγαίνουμε για έναρξη στην τράπεζα και να παίρνουμε μαζί και το βιβλιάριό μας.....

Καλά τα σκέφτονται πριν τα πουν;
image description PantelisCh | Οκτωβρίου 31, 2011 1:19 μ.μ. | Reply
Κι αν όλες οι πωλήσεις της επιχείρησης εξοφληθούν με κάρτα, πως θα εισπράττεται το ΦΠΑ αγορών-δαπανών που θα έχει ήδη καταβληθεί στους προμηθευτές; ΟΕΟ;
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο