Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στην Κίνα αναζητά κεφάλαια η Ευρώπη.

Στην Ευρώπη για τη σύναψη οικονομικών συμφωνιών βρίσκεται από σήμερα ο κινέζος πρόεδρος, ενώ ο πρόεδρος του μηχανισμού στήριξης επισκέπτεται την Κίνα προς αναζήτηση κεφαλαίων για την ευρωζώνη.

Την ώρα που ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), Κλάους Ρέγκλινγκ βρίσκεται στο Πεκίνο, το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua σχολιάζει: «Η Κίνα δεν είναι ο σωτήρας της Ευρώπης, αλλά θα κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει ένα φίλο σε ανάγκη».
 
Όπως μεταδίδει το Reuters, αν και η Κίνα έχει εκφράσει την πεποίθηση ότι η ευρωζώνη θα καταφέρει να αντιμετωπίσει την κρίση, δεν προχωρά σε δημόσια προσφορά για αγορά περισσότερου ευρωπαϊκού χρέους.
 
Σήμερα, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας σημειώνει σε τηλεγράφημά του: «Οι κινήσεις καλής θέλησης του Πεκίνου είναι η καλύτερη απάντηση σε εκείνους που βλέπουν την Κίνα ως έναν απειλητικό αντίπαλο έναντι της Ευρώπης. Παρά τις πολιτικές, οικονομικές και πολιτιστικές διαφορές, η Κίνα και η Ευρώπη παραμένουν εταίροι και καλοί φίλοι.
 
»Ωστόσο, εν μέσω μιας τόσο σοβαρής κρίσης στην Ευρώπη, η Κίνα δεν μπορεί να αναλάβει το ρόλο του σωτήρα των Ευρωπαίων, ή να προσφέρει θεραπεία στην ευρωπαϊκή ασθένεια. Προφανώς, εναπόκειται στους ίδιους τους Ευρωπαίους να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά προβλήματά τους. Ωστόσο, η Κίνα θα κάνει ό,τι μπορεί στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της για να βοηθήσει, ως φίλη».
 
Την ίδια στιγμή, ο κινέζος πρόεδρος Χου Ζιντάο βρίσκεται από σήμερα στην Αυστρία για την υπογραφή οικονομικών συμφωνιών, εν όψει της Συνόδου της G20 την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Κάννες.
 
Χθες, ο επικεφαλής του EFSF δήλωσε ότι βρίσκεται στην Κίνα για να συνομιλήσει με «πιθανούς επενδυτές» και να πληροφορηθεί τις απόψεις τους για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνοντας λόγο για «παραγωγικές» και «φιλικές» συνομιλίες που είχε με κινέζους αξιωματούχους.
 
Ο Ρέγκλινγκ τόνισε ότι το Ταμείο θα μπορούσε να εκδώσει χρεόγραφα σε όποιο νόμισμα θέλει και πρόσθεσε ότι θα μπορούσαν να εκδοθούν ομόλογα σε γουάν, εάν αυτό επιθυμεί το Πεκίνο.

Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο