Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νταλάρα: 9 στις 10 τράπεζες θα πουν “ναι” στο κούρεμα 50%.

Ο επικεφαλής του IIF εκφράζεται αισιόδοξος για την διαπραγμάτευση με τις τράπεζες, μετά τις αποφάσεις της Τετάρτης στην Σύνοδο .

Θετικά νέα για την αντίδραση των τραπεζών από τον άνθρωπο που ηγήθηκε της διαπραγματευτικής ομάδας εκ μέρους του τραπεζικού τομέα και ιδιωτών κατόχων ομολόγων, στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

Ο διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικής (IIF), Τσάρλς Νταλάρα, δήλωσε ότι τουλάχιστον 9 στις 10 τράπεζες αναμένεται να αποδεχθούν την απομείωση κατά 50% των ελληνικών ομολόγων που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους, όπως επεσήμανε στην γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag. "Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι άνω του 90% των τραπεζών θα συμμετάσχουν", σημείωσε ο Τσάρλς Νταλάρα, ο οποίος ήταν επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας εκ μέρους. Πάντως δεν εμφανίστηκε το ίδιο αισιόδοξος και σε ότι αφορά στις αντίστοιχες τοποθετήσεις ασφαλιστικών εταιριών σε ελληνικά ομόλογα. "Ίσως χρειαστεί λίγη πειθώ ακόμη", σημείωσε χαρακτηριστικά.  Εκ των ομολόγων αξίας 206 δισ.ευρώ που βρίσκονται σήμερα στα χέρια ιδιωτών, η ασφαλιστική βιομηχανία κατέχει μερίδιο 24 δισ.ευρώ, αλλά η έκθεσή τους είναι λιγότερο διαυγής από ότι στον τραπεζικό τομέα, ο οποίος αποκάλυψε πρόσφατα επακριβώς τις αντίστοιχες τοποθετήσεις του στο πλαίσιο ελέγχων κεφαλαιακής επάρκειας που διενεργήθηκαν στην Ευρώπη.    24h NewsRoom

Πηγή 24h.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο