Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Επαφές Ελλάδας - Ελβετίας για τη φορολόγηση καταθέσεων

Σε 286,2 δισ. ευρώ υπολογίζονται τα ελληνικά κεφάλαια που βρίσκονται στην Ελβετία.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης, πραγματοποίησε συνάντηση με τον αρμόδιο Ελβετό υφυπουργό Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων, Μίκαελ Άμπουλ, ώστε να συμφωνήσουν για τη ρύθμιση των ελληνικών καταθέσεων, σε ελβετικές τράπεζες.
 
Σύμφωνα με την ελβετική κυβέρνηση, οι δύο αξιωματούχοι αναφέρθηκαν στην πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας, για την φορολόγηση των καταθέσεων. “Στόχοι της συμφωνίας είναι να τακτοποιηθούν τα περιουσιακά στοιχεία, που έχουν καταθέσει Έλληνες φορολογούμενοι σε ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και να επιβληθεί φόρος στην πηγή στα μελλοντικά εισοδήματα από επενδύσεις”, δήλωσε ο κ. Αμπούλ.
 
Τα ελληνικά κεφάλαια, που έχουν τοποθετηθεί στις ελβετικές τράπεζες, φτάνουν τα 286,2 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα ελβετικά ΜΜΕ.
 
 
24h NewsRoom
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο