Αποχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Ματαιώθηκε η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Οικονομικές Ειδήσεις

28 Οκτώβριος 2011
Διαδηλωτές θέλουν να πλησιάσουν την εξέδρα των επισήμων, ενώ ο Κάρολος Παπούλιας και ο Πάνος Μπεγλίτης βρίσκονται στο σημείο. Taxheaven.gr

Πρωτοφανή γεγονότα συνέβησαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη όπου ματαιώθηκε η στρατιωτική παρέλασε και αποχώρησε έντονα ενοχλημένος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Επεισόδια και μικροεντάσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε στο τηλέφωνο με τον Κάρολο Παπούλια. Ο Ηλ. Μόσιαλος είπε ότι αυτά τα επεισόδια είναι προσβολή. "Χρειάζεται ψυχραιμία" είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κ. Παπούλιας: "Δεν γίνεται να με αποκαλούν προδότη"

"Ντροπή τους. Δεν γίνεται να με αποκαλούν προδότη" είπε ο Κάρολος Παπούλιας που πριν λίγο αποχώρησε από την εξέδρα των επισήμων στη Θεσσαλονίκη. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φανερά ενοχλημένος και στεναχωρημένος τόνισε ότι έχει πολεμήσει για την πατρίδα και είναι λυπηρό νέοι άνθρωποι να τον αποκαλούν προδότη.

"Εγώ ήρθα να τιμήσω την πόλη και την ημέρα. Λυπάμαι πάρα πολύ. Είναι ορισμένοι που θέλουν αυτή την εικόνα. Ο λαός δίνει μια μεγάλη μάχη. Την έδωσε σαν σήμερα πριν από χρόνια. Πρέπει όλοι μας να βάλουμε τις δυνάμεις μας. Εμείς πρέπει να καθαρίσουμε το σπίτι μας" είπε.

Νωρίτερα χιλιάδες διαδηλωτές από αριστερές οργανώσεις είχαν συγκεντρωθεί στην Μεγάλου Αλεξάνδρου αποδοκιμάζοντας τους πολιτικούς. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν έντονη.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε με ιδιαίτερα έντονο ύφος "Προσβάλανε τον πρόεδρο της δημοκρατίας. Είναι πρωτοφανή αυτά τα γεγονότα. Αυτό είναι δικτακτορία της μειοψηφίας.  Συγνώμη από τον πρόεδρο της δημοκρατίας".

Ενταση και στην Αθήνα

Οι μαθητές δύο σχολείων έστρεψαν το κεφάλι τους αρνούμενοι να χαιρετίσουν συμβολικά την υπουργό Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου και τους υπόλοιπους επίσημους, και οι μαθητές ενός σχολείου σήκωσαν το χέρι τους σε σχήμα γροθιάς τυλιγμένη σε μαύρο περιβραχιόνιο.

Επίσης με μαύρα περιβραχιόνια, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, συνόδευσε μουσικά την παρέλαση και η φιλαρμονική του δήμου Αθηναίων.

Επεισόδια στη Ρόδο
Επεισόδια σημειώθηκαν στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Ρόδου από ομάδες αγανακτισμένων πολιτών, οι οποίοι διέσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και κινήθηκαν εναντίον της εξέδρας των επισήμων, όπου βρισκόταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Κώστας Σκανδαλίδης, οι βουλευτές κ.Δημ.Κρεμαστινός του ΠΑΣΟΚ, και Μίκα Ιατρίδη της ΝΔ, και οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.
 
Η παρέλαση διεκόπη και οι επίσημοι αποχώρησαν με την προστασία της αστυνομίας και μετέβησαν στο κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
 
Ένταση σε Κρήτη και Ναύπλιο

Στόχος έντονων αποδοκιμασιών έγιναν πριν από λίγη ώρα, και πριν από την έναρξη της καθιερωμένης παρέλασης στο Ηράκλειο, οι βουλευτές του Ηρακλείου, κκ Μ. Στρατάκης, Μ. Κεφαλογιάννης και Μ. Σκραφνάκη, μεταξύ άλλων από τους συγκεντρωμένους πολίτες.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο Ναύπλιο.

Μικροεπεισόδια στην Πάτρα
Ένταση επικράτησε και στην Πάτρα. Απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, στην Αγίου Ανδρέου, γκρουπ διαδηλωτών, κρατώντας μαύρες σημαίες, φώναξε συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής.
 
Οι διαδηλωτές έχουν καταλάβει το δρόμο, ενώ δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η παρέλαση.
 
Επεισοδιακή ήταν η άφιξη του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Κώστα Σπηλιόπουλου στην Μητρόπολη Πατρών για την δοξολογία με αφορμή την εθνική επέτειο! Πολίτες τον αποδοκίμαζαν κατά την είσοδό του με αποτέλεσα η αστυνομία να τον φυγαδεύσει.






Πηγή www.24h.gr