Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στην απόχη του ΣΔΟΕ δικηγόροι, διαφημιστές για φοροδιαφυγή 47 εκατ. ευρώ.

Στη λίστα του ΣΔΟΕ... πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν δικηγορικά γραφεία, τεχνικές και διαφημιστικές εταιρείες, αλλά και ένας κοσμηματοπώλης, ο οποίος έκανε χρυσές δουλειές χωρίς βέβαια να μπει στον... κόπο να δηλώνει τα κέρδη του. Τα πρόστιμα που καταλογίζονται ξεκινούν από το 40% του εισοδήματος που έχουν αποκρύψει και φτάνουν και στο διπλάσιο, αν συνυπολογιστούν και προσαυξήσεις.

«Λαβράκια» έβγαλαν στον... αφρό οι έρευνες του ΣΔΟΕ κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου. Από τις αρχές του μήνα οι ελεγκτές του Σώματος άνοιξαν τραπεζικούς λογαριασμούς και τους αντιπαρέβαλλαν με δηλωθέντα εισοδήματα, διαπιστώνοντας κρούσματα εκτεταμένης φοροδιαφυγής ύψους 46,74 εκατ. ευρώ.

Στη λίστα του ΣΔΟΕ... πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν δικηγορικά γραφεία, τεχνικές και διαφημιστικές εταιρείες, αλλά και ένας κοσμηματοπώλης, ο οποίος έκανε χρυσές δουλειές χωρίς βέβαια να μπει στον... κόπο να δηλώνει τα κέρδη του. Τα πρόστιμα που καταλογίζονται ξεκινούν από το 40% του εισοδήματος που έχουν αποκρύψει και φτάνουν και στο διπλάσιο, αν συνυπολογιστούν και προσαυξήσεις.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση δικηγόρου, ο οποίος από το 2000 έως και το 2009 συστηματικά δεν δήλωνε το σύνολο των εισοδημάτων του και τελικά από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ προέκυψε ότι τα αδήλωτα εισοδήματα ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό προσεγγίζει και το πρόστιμο που του καταλογίστηκε.

Το μεγαλύτερο ποσό απέκρυψε κοσμηματοπώλης ο οποίος δραστηριοποιείται στην πρωτεύουσα και για τις τέσσερις χρήσεις από το 2004 έως και το 2007 δεν δήλωσε στην εφορία 21 εκατ. ευρώ. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα προσδιοριστεί και το πρόστιμο το οποίο θα κληθεί να πληρώσει.

Κατασκευαστικές
Ενδιαφέρον έχει και η περίπτωση κατασκευαστή κτιρίων στη Θεσσαλία, ο οποίος μέσω δύο εταιρειών που διαθέτει απέκρυψε (το 2008 και το 2009) εισοδήματα που προσεγγίζουν τα 4 εκατ. ευρώ. Οι υπηρεσίες τού επέβαλαν πρόστιμα συνολικού ύψους 4,5 εκατ. ευρώ. Αλλη κατασκευαστική εταιρεία, αυτήν τη φορά με έδρα στην Αθήνα, μόνο σε μία χρήση απέκρυψε εισοδήματα ύψους 3,2 εκατ. ευρώ και πλέον απειλείται με ισόποσο πρόστιμο.

Μεγάλο... ψάρι προέκυψε και από διασταυρώσεις στα βιβλία και στους τραπεζικούς λογαριασμούς διαφημιστικής εταιρείας, καθώς οι ελεγκτές με έκπληξη βρήκαν ότι από το 2003 έως και το 2009 δεν είχαν δηλωθεί περί τα 10 εκατ. ευρώ.

Αλλος διαφημιστής απέκρυψε 4 εκατ. ευρώ και του επιβλήθηκε πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με στέλεχος του ΣΔΟΕ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα εφόσον και οι τράπεζες δίνουν με γρηγορότερους ρυθμούς τα στοιχεία που τους ζητεί το Σώμα.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο