Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Μόνιμη επιτήρηση στην Ελλάδα ζητά η Μέρκελ

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμη και «κούρεμα» στο 65%!

Η Γερμανία επιθυμεί τη μόνιμη επιτήρηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ, κατά την ομιλία της στη γερμανική βουλή, ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για την ενίσχυση του EFSF.

Η καγκελάριος της χώρας τόνισε ότι θα βοηθήσει την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της και επεσήμανε ότι οι ιδιώτες θα κληθούν να βοηθήσουν.

Όπως μεταδίδει η Welt, η κ. Μέρκελ τόνισε ότι κάθε χώρα εργάζεται με στόχο τη σταθερότητα και επεσήμανε ότι δεν συζητά χρεοκοπία της Ελλάδας.

Είπε ακόμη ότι το κούρεμα, από μόνο του, δεν είναι αρκετό για να λύσει τα προβλήματα της Ελλάδας και υπογράμμισε ότι οι χώρες που παίρνουν βοήθεια πρέπει να δείχνουν την ανάλογη ευθύνη.

Σύμφωνα με το Bloomberg η γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι οι ιδιώτες θα κληθούν να συμμετέχουν περισσότερο από όσο προέβλεπε η απόφαση της 21ης Ιουλίου.

Πάντως το πρακτορείο τονίζει ότι η κ. Μέρκελ είπε ότι θέλει μόνιμη επιτήρηση, πάνω στις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην Ελλάδα. Πάντως είπε ότι ο ελληνικός λαός κάνει θυσίες και αξίζει σεβασμού, ενώ πρόσθεσε ότι έχει ακόμη μεγάλο χρόνο μπροστά της.

Φωτογραφίζοντας την Ελλάδα η κ. Μέρκελ τόνισε πως όσες χώρες παραβιάζουν τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας θα πρέπει να παραπέμπονται στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο και αυτό θα γίνει με αλλαγή της συνθήκης.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες για το ύψος του κουρέματος του ελληνικού χρέους. Οι τελευταίες πληροφορίες, που όμως δεν επιβεβαιώνονται, αναφέρουν ότι το κούρεμα κλειδώνει προς το 65%, όμως αυτό δεν είναι βέβαιο.

Σημειώνεται ότι η Α. Μέρκελ μιλώντας στη Γερμανική Βουλή, είπε ότι οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου δεν είναι αρκετές.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το ΔΝΤ θεωρεί ότι ένα «κούρεμα» της τάξης του 60% στο ελληνικό χρέος δεν είναι αρκετό, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν από διπλωματικές ευρωπαϊκές πηγές, οπότε και προκρίνει τη λύση του 65% ή ακόμη και περισσότερο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Γερμανία, ενώ η Γαλλία δίνει μάχη το «κούρεμα» να μην ξεπεράσει το 50% και ει δυνατόν να διαμορφωθεί στο 40%, ενώ οι τράπεζες δείχνουν έτοιμες να απορροφήσουν απομειώσεις στα ελληνικά ομόλογα που διακρατούν έως 42%.
Πηγή: Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο