Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ουρές στις εφορίες, αδυναμία πληρωμής στις τράπεζες για την έκτακτη εισφορά.

Οι τράπεζες δεν είχαν καμιά ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών για την πληρωμή της δεύτερης δόσης χωρίς ειδοποιητήριο στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός πληρωμής της δόσης και έτσι ήταν αδύνατον να εξυπηρετήσουν τους φορολογούμενους.

Συνεχίζεται το αλαλούμ με την πληρωμή της έκτακτης εισφοράς. Οσοι φορολογούμενοι προσήλθαν χθες με το αρχικό ειδοποιητήριο της έκτακτης εισφοράς στα υποκαταστήματα των τραπεζών έφυγαν άπραγοι, καθώς δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τη δεύτερη δόση της έκτακτης εισφοράς. Οι τράπεζες δεν είχαν καμιά ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών για την πληρωμή της δεύτερης δόσης χωρίς ειδοποιητήριο στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός πληρωμής της δόσης και έτσι ήταν αδύνατον να εξυπηρετήσουν τους φορολογούμενους.

Ωστόσο, πηγές από το υπουργείο Οικονομικών υποστήριζαν ότι έχουν συνεννοηθεί με τις τράπεζες προκειμένου να δέχονται την πληρωμή της δεύτερης δόσης του πολυεκκαθαριστικού χωρίς ειδοποιητήριο, εφόσον η δόση αυτή είναι ισόποση της πρώτης και εφόσον η πρώτη δόση έχει καταβληθεί εμπρόθεσμα.

Οι φορολογούμενοι που απευθύνθηκαν στις εφορίες αντιμετώπισαν μόνο ουρές και καθυστέρηση, αφού με τον ΑΦΜ τους μπόρεσαν να εξοφλήσουν τη δεύτερη δόση της εισφοράς. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων λειτούργησε χθες για πρώτη ημέρα μετά τη 10ήμερη κατάληψη και ξεκίνησε την έκδοση και αποστολή των ειδοποιητηρίων για την πληρωμή της δεύτερης δόσης της έκτακτης εισφοράς, καθώς και των εκκαθαριστικών φόρου εισοδήματος. Επίσης, η ΓΓΠΣ θα αναρτήσει σήμερα τα ειδοποιητήρια στο Διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr , όπου οι φορολογούμενοι επιλέγοντας από την αρχική σελίδα «On line Υπηρεσίες», στη συνέχεια «Υπηρεσίες προς τους Πολίτες» και εντέλει «Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου» θα μπορούν, εφόσον είναι πιστοποιημένοι χρήστες, κάνοντας χρήση των προσωπικών τους κωδικών να τυπώνουν το ειδοποιητήριό τους και να πληρώσουν τη δεύτερη δόση στις τράπεζες.

Η προθεσμία για την εξόφληση της δεύτερης δόσης του πολυεκκαθαριστικού λήγει κανονικά στις 31 Οκτωβρίου. Ωστόσο στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν ήδη το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας μέχρι τις 10 Νοεμβρίου. Οσοι μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει το πολυεκκαθαριστικό σημείωμα για την πληρωμή της έκτακτης εισφοράς δεν χρειάζεται να ανησυχούν ούτε να μεταβούν στην εφορία τους. Θα περιμένουν την έκδοσή του και αποστολή από τη ΓΓΠΣ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο