Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Αίτημα της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. για παράταση υποβολής εκπρόθεσμων δηλώσεων του ν. 4002/2011

ΑΘΗΝΑ 25-10-2011

Αρ.Πρωτ. Εξερχομένου 045

Προς τον
Γεν. Γραμματέα Φορολογικών & Τελωνειακών Θεμάτων κο ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΠΕΛΕΡΗ

Κοινοποίηση:
· Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Κο ΠΑΝΤΕΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
· Γενικό Διευθυντή Φορολογίας κο ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ
· Γενικό Γραμματέα Οικονομικών κο ΗΛΙΑ ΠΛΑΣΚΟΒΙΤΗ
· Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων


Θέμα: ΑΝΑΓΚΑΙΑ παράταση καταληκτικής ημερομηνίας για την υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων βάσει του Ν.4002/2011 άρ.18 λόγω και της μη επικοινωνίας με τα νησιά.


Αξιότιμε Κύριε Γενικέ,

Στις 31/10/2011 λήγει η προβλεπόμενη προθεσμία υποβολής δηλώσεων, πάσης φύσεως, προηγούμενων χρήσεων βάσει των διατάξεων του άρθρου 18 του Ν. 4002/2011 (σχετική η ΠΟΛ.1204/28.9.2011) αλλά και μιας σειράς άλλων δηλώσεων και πληροφοριακών ηλεκτρονικών υποβολών για το Ο.Ε. 2011.

Καθώς η κατάθεση των δηλώσεων συνοδεύεται τις περισσότερες φορές και σε καταβολή ποσού φόρου η συνεχιζόμενη πολυήμερη απεργία των ναυτεργατών καθιστά ΑΔΥΝΑΤΗ την κατάθεση των δηλώσεων από Συναδέλφους που πρέπει να μετακινηθούν από ή προς νησιά.

Επιπλέον πολλοί επιχειρηματίες επιθυμούν αλλά δεν μπορούν να καταβάλλουν εντός του Οκτωβρίου τις άμεσες υποχρεώσεις τους και ταυτόχρονα τμήμα των παλαιών υποχρεώσεων τους γεγονός που τους «αφαιρεί» την δυνατότητα να συμμετέχουν και στην «περαίωση» των παλαιών χρήσεων (μέχρι και το 2009), όπως θεωρούμε ότι επιθυμεί το Δημόσιο.

Οι όποιες αποφάσεις ανήκουν στην Πολιτική Ηγεσία όμως πρέπει τάχιστα να αποφασισθούν οι προτεραιότητες καθώς ο Οκτώβριος αποδείχθηκε πολύ «μικρός» για το σύνολο των υποχρεώσεων που σταδιακά φορτώθηκαν στον Κλάδο μας καθώς ούτε και η Γ.Γ.Π.Σ. είναι έτοιμη, ούτε δόθηκαν επαρκείς ΕΓΓΡΑΦΕΣ εξηγήσεις για μια σειρά ερωτήσεων που αφορούν την φορολογική αναμόρφωση και τους πίνακες που την συνοδεύουν.

Επαναλαμβάνουμε το συμπέρασμά μας ότι πρέπει να ορισθεί ως καταληκτική ημερομηνία - για όλες της ανωτέρω υποχρεώσεις - η 31η Δεκεμβρίου 2011 και να βγει το συντομότερο σχετική εγκύκλιος ώστε να εργαζόμαστε επί όσων έχουν κοντινότερη καταληκτική ημερομηνία.

Πρέπει κάποια χρονική στιγμή το επιθυμητό, αναγκαίο και εφικτό να «συναντηθούν».


Διατελούμε με εκτίμηση

για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Πανίδης Αβραάμ
 
Ο Γενικός Γραμματέας
Πατέλης Γ. Νικόλαος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο