Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εισφορά 10 ευρώ το μήνα υπέρ ανέργων από τους αυτοαπασχολούμενους.

Εισφορά υπέρ ανεργίας -που διαμορφώνεται στα 10 ευρώ τον μήνα- είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν οι αυτοαπασχολούμενοι. Τα χρήματα θα πηγαίνουν σε ειδικό λογαριασμό που θα χορηγεί βοηθήματα στους αυτοτελώς και ανεξάρτητα απασχολούμενους -δηλαδή τους άμεσα ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ και του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ- που αποδεδειγμένα διακόπτουν το επάγγελμά τους για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών.

Οπως προβλέπεται σε εγκύκλιο του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη, η εισφορά αυτή εισπράττεται μαζί με τις άλλες εισφορές των κλάδων σύνταξης και ασθένειας στον ΟΑΕΕ και αποδίδεται στον ΟΑΕΔ.

Στην εγκύκλιο μεταξύ άλλων προβλέπεται πως:

Οι «παλαιοί» ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που παράλληλα είναι ασφαλισμένοι άλλου Ταμείου (λόγω παράλληλης απασχόλησης) τόσο για τον κλάδο σύνταξης όσο και για τον κλάδο ανεργίας, υποχρεούνται στην καταβολή της κύριας εισφοράς του νεοσύστατου Ειδικού Λογαριασμού Ανεργίας. Οπως τονίζεται, «ο σκοπός και οι παροχές των δύο Λογαριασμών Ανεργίας έχουν τη δική τους στόχευση.

Ο μεν ένας καλύπτει τον μισθωτό από ενδεχόμενη λύση της εργασιακής του σχέσης με τον εργοδότη του, ο δε άλλος καλύπτει τον ελεύθερο επαγγελματία από ενδεχόμενη διακοπή του επαγγέλματός του για τουλάχιστον τρεις μήνες».

Οι διατάξεις

Θα εφαρμόζονται όλες οι διατάξεις του ΟΑΕΕ περί καταβολής καθυστερούμενων εισφορών. Η αναλογία των πρόσθετων τελών και λοιπών επιβαρύνσεων που αφορά την κύρια εισφορά του Λογαριασμού, θα αποδίδεται στον ΟΑΕΔ.
Οι προαιρετικά ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ δεν είναι αυτοτελώς απασχολούμενοι, δεδομένου ότι δεν ασκούν κανένα επάγγελμα. Δεν μπορεί να τύχουν παροχής του Λογαριασμού αυτού, αφού για να υπαχθούν στην προαιρετική ασφάλιση του ΟΑΕΕ έχουν ήδη διακόψει το επάγγελμά τους. Κατά συνέπεια, δεν έχουν υποχρέωση καταβολής της κύριας εισφοράς του Λογαριασμού αυτού.
Σε άλλη εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας δίνονται οδηγίες σχετικά με την ασφάλιση των μελών δασικών συνεταιρισμών. Συγκεκριμένα, εξαιρούνται της υποχρεωτικής ασφάλισης του ΟΑΕΕ από την ισχύ του άρθρου 25 του ν. 3846/2010, δηλαδή από 11 Μαΐου 2010.

Πηγή: Εθνος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description SCORPIOS | Οκτωβρίου 25, 2011 10:10 π.μ. | Reply
Χα,χα,χα.... το έκοψα το ΤΕΒΕ (νεος ασφαλισμένος) πλήρωνα 902 ε !!!!! το διμηνο... χωρίς λόγο μάλλον. Δοση δανειου κάθε μήνα!!! Εβαλα 4 ενσημα το μήνα (2ωρο) ΙΚΑ. Σε 5-6 μήνες, βλέπουμε... Ελλάς το μεγαλείο σου, τελειωμό δεν έχει!!!
image description internet | Οκτωβρίου 25, 2011 10:02 π.μ. | Reply
Θέλουν να μας κλείσουν όλους
image description giamitro | Οκτωβρίου 25, 2011 5:14 μ.μ. | Reply
ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΟ ΚΟΒΩ ΤΟ ΤΕΒΕ.ΤΕΛΕΙΩΣΕ. ΦΤΑΝΕΙ Ο ΚΟΜΠΟΣ ΣΤΟ ΧΤΕΝΗ.ΤΕΡΜΑ.ΓΑΜΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΝΔ.
image description broster | Οκτωβρίου 25, 2011 8:44 μ.μ. | Reply
Θεωρητικά σαν σκέψη είναι σωστή , αλλά όταν η αγορά είναι σε ύφεση , όταν ήδη οι επαγγελματίες δεν έχουν να πληρώσουν όχι το δίμηνο , αλλά τα καθημερινά έξοδα , όταν βάλονται από παντού και βέβαι οταν ΧΑΝΟΥΝ ΤΗ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΕΚΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Ε ΤΟΤΕ ΑΪ Γ@ΜΙΔΙ@ ΡΕ ......
Αλλά βέβαια για εσάς είναι απλά ένα κωλοδεκάευρω , γερμανοτσολιάδες .....
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο