Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

3ο Thessaloniki Tax Forum

3ο Thessaloniki Tax Forum

Το νέο εθνικό φορολογικό σύστημα κεντρικός πυλώνας για τη διαχείριση της οικονομίας και της ανάπτυξης.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο Thessaloniki Tax Forum, που διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο. Το Forum είχε τίτλο: “Το νέο εθνικό φορολογικό σύστημα κεντρικός πυλώνας για τη διαχείριση της οικονομίας και της ανάπτυξης”.

Ο Πρόεδρος της Φορολογικής Επιτροπής του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου κ. Σταύρος Κώστας, παρουσιάζοντας τα συμπεράσματα του Συνεδρίου, κατέθεσε 34 σημεία – προτάσεις που θα συμπεριληφθούν στο υπόμνημα που θα κατατεθεί στο υπουργείο. Σημαντικότερα από αυτά είναι:

Μείωση φορολογίας εταιριών και φυσικών προσώπων (εταιρικός 15%)

Μείωση έμμεσων φόρων κατανάλωσης (ΦΠΑ 13% και 9%)

Αποτελεσματική πάταξη φοροδιαφυγής και παραοικονομία (Δεξαμενή €15 δις)

Ουσιαστική κατάργηση ΚΒΣ και φορολογικής γραφειοκρατίας

Ανάγκη πραγματικού εκσυγχρονισμού φορολογικών μηχανισμών

Απαιτούμενη σύνεση και συνέπεια στο σχεδιασμό φορολογικών πολιτικών

Αποφυγή της αρχής «ισοδύναμου αποτελέσματος» στην αντιμετώπιση δίκαιων αιτημάτων

Ορθολογική εκτίμηση «μοναδιαίας ελαστικότητας» (στην εκτίμηση προβλεπόμενων εσόδων από αύξηση συντελεστών φορολογίας)

Έμφαση στη μείωση του φορολογικού βάρους της εργασίας και ορθολογιστική αντιμετώπιση φορολογίας ακινήτου περιουσίας που συμβάλλει στην παραγωγική διαδικασία.

24h NewsRoom
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο