Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κρυφά μέτρα στην έκθεση της τρόικας.

Ανατρέπουν κάθε εργασιακό δικαίωμα.

Μέτρα 8,2 δισ. ευρώ, για την διετία 2013 -2014, επιπλέον από όσα προβλέπει το μνημόνιο και με το μεσοπρόθεσμο σχέδιο δράσης, θα πρέπει να εξειδικεύσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο προσχέδιο της έκθεση της η τρόικα για την 5η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιεύονται στην έκθεση, θα απαιτηθούν πρόσθετες παρεμβάσεις 3,4 δισ. ευρώ για το 2013 και 4,8 δισ. ευρώ για το 2014 οι οποίες, προφανώς θα αποτελέσουν και το αντικείμενο του νέου γύρου διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας.

«Τα πρόσθετα μέτρα της κυβέρνησης θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους το 2012, αν και μάλλον όχι το 2011». Σημειώνεται ότι η ύφεση της ελληνικής οικονομίας προβλέπεται ότι θα διαμορφωθεί στο 5,5% εφέτος και 2,8% το 2012.

Για το έλλειμμα του προϋπολογισμού, προβλέπεται ότι θα διαμορφωθεί εφέτος στο 8,5% - 9% του ΑΕΠ και θα μειωθεί στο 7% το 2012 (έναντι 6,8% που προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού) και το 5,3% το 2013.

Στο πεδίο του χρέους εκτιμά ότι αν η Ελλάδα υλοποιήσει κατά γράμμα το μνημόνιο θα αρχίσει να μειώνεται μετά το 2013 ως αναλογία του ΑΕΠ.

Για το 2011 η κυβέρνηση υπολογίζει το χρέος στο 161,8% του ΑΕΠ και η τρόικα στο 162,8%. Το 2012 το χρέος αυξάνεται στο 172,7% σύμφωνα με την κυβέρνηση και στο 181% σύμφωνα με την τρόικα

Την ώρα ωστόσο που ο συγκεντρωμένος λαός έστελνε τελεσίγραφο στην κυβέρνηση να μην ξεπουλήσει τις κατακτήσεις των εργαζομένων η Τρόικα ξεκάθαρα έθετε σε αμφισβήτηση, στο προσχέδιο της έκθεσής της, ακόμη και τον κατώτερο μισθό της εθνικής συλλογικής σύμβασης, κάτι που πρόσφατα είχε αρνηθεί ότι ζητούσε, ενώ προέτρεπε την κυβέρνηση να ανοίξει διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για όλα τα θέματα φωτιά.

Έκπληξη αποτελεί ότι στο κείμενο των 106 σελίδων αναφέρεται ρητά ότι εξαλείφεται η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης δηλαδή δεν θα υπερισχύει πλέον η ευνοϊκότερη για τον εργαζόμενο σύμβαση.

Παγώνει επίσης η επέκταση των κλαδικών συμβάσεων τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2014 ενώ διευκολύνεται η υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων και στις μικρές επιχειρήσεις καθώς διαπραγμάτευση θα γίνεται και με ενώσεις προσώπων.
 
Πηγή Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο