Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Alpha Bank: Ανεπαρκής ο μηχανισμός για την είσπραξη των φόρων.

Υπογραμμίζει πως οι απώλειες εσόδων αντισταθμίζονται με νέα μέτρα αύξησης των εσόδων, μέτρα που «επιβαρύνουν και πάλι δυσανάλογα τους συνεπείς φορολογούμενους, αφού η απόδοση του κρατικού μηχανισμού είσπραξης των φόρων παραμένει το ζητούμενο ακόμη και στη σημερινή εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τη χώρα».

Στην ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού αποδίδει τις απώλειες εσόδων στο σημερινό της Δελτίο η Alpha Bank, σημειώνοντας πως: «οι εξελίξεις στην εκτέλεση του προϋπολογισμού στο 9μηνο 2011 δείχνουν την πολύ κατώτερη του αναμενόμενου απόδοση του μηχανισμού είσπραξης των φόρων του υπουργείου Οικονομικών».

Υπογραμμίζει πως οι απώλειες εσόδων αντισταθμίζονται με νέα μέτρα αύξησης των εσόδων, μέτρα που «επιβαρύνουν και πάλι δυσανάλογα τους συνεπείς φορολογούμενους, αφού η απόδοση του κρατικού μηχανισμού είσπραξης των φόρων παραμένει το ζητούμενο ακόμη και στη σημερινή εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τη χώρα».

Κάνει λόγο για αναποτελεσματικότητα «των υπηρεσιών που έχουν ως αποστολή τους τη βεβαίωση και την είσπραξη των κρατικών εσόδων», αφού οι ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις του Δημοσίου από φορολογικές υποθέσεις διογκώνονται χρόνο με τον χρόνο, ενώ οι επιπλέον απώλειες εσόδων από ανέλεγκτες φορολογικές υποθέσεις είναι πολύ περισσότερες.

Σημειώνει πως η κατάσταση «δικαιώνει τις 250.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που δεν υπέβαλαν καν δήλωση ΦΠΑ στο 1ο 6μηνο το 2011 και τους εκατοντάδες χιλιάδες μη μισθωτούς που δηλώνουν εισόδημα 10.000 ευρώ ή λιγότερο ετησίως, ενώ ταυτόχρονα διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ή/και εκατομμυρίων ευρώ».


Πηγή Ημερηία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description broster | Οκτωβρίου 21, 2011 11:00 π.μ. | Reply
Είστε απλά ηλίθιοι κύριοι "άξιοι οικονομολογοί" της Αlpha Βανκ .......
Όταν βρείτε και τα αίτια για την μη υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ , ίσως τότε ανακαλύψετε και το πραγματικό πρόβλημα της αγοράς που είναι η έλλειψη ρευστότητας , στην οποία συμβάλλεται και εσείς οι Τράπεζες είτε με τα διογκομένα επιτόκια δανείων είτε με την μη έκδοση νέω δανείων ......
Αλλά αυτά θέλει να ακούει ο πάγκαλος και ο τζέφρεϋ και αυτές είναι κατευθυντήριες γραμμές ........
Η φορολογική επιδρομή που μας κάνει πλέον όλους είτε να φορδιαφύγουμε μπας και ζήσουμε είτε μόνιμα οφειλέτες πορς το Δημόσιο , προφανώς περνάει και αυτή απαρατήρητη ......
Αλλά τα γράφετε τόσο ωραία που εύκολα μπορείτε να πείτε , ότι ναι και εμείς το ίδιο το λέμε ......
image description Antonis3 | Οκτωβρίου 21, 2011 4:11 μ.μ. | Reply
Είστε τόσο κολλημένοι μερικοί.. Μα τόσο κολλημένοι.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο