Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Διεγράφη η Λ. Κατσέλη από το ΠΑΣΟΚ, πέρασε το νομοσχέδιο κατ΄ άρθρο.

Διεγράφη τελικά από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ η Λ.Κατσέλη, μετά την καταψήφιση του άρθρου 37 πριν από λίγο στη Βουλή. Είχε προηγηθεί ένα δραματικό παρασκήνιο, μετά τη δημοσιοποίηση από το βήμα της Βουλής ότι θα καταψηφίσει το σχετικό άρθρο. Η Λ.Κατσέλη είχε πει ότι δεν μπορεί να ψηφίσει το άρθρο ως έχει, εκφράζοντας τη διαφωνία της για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Παράλληλα, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει αναβολή της ψήφισης του επίμαχου άρθρου, προκειμένου να δοθεί χρόνος στους κοινωνικούς εταίρους να διαβουλευθούν με την τρόικα.

Ο υπουργός Οικονομικών είχε αφήσει ανοιχτό παράθυρο για αλλαγές, έστω και οριακές, στη διατύπωση του άρθρου. Αναφερόμενος στην άρνηση της Λούκας Κατσέλη να ψηφίσει το επίμαχο άρθρο 37, ο κύριος Βενιζέλος είπε ότι "αντιλαμβάνομαι την ιδιαίτερη θέση της, γιατί διαχειρίστηκε μια πολύ δύσκολη κατάσταση με επιτυχία", και πρόσθεσε πως "θεωρούμε ότι μπορούμε να επιφέρουμε οριακές αλλαγές στη διατύπωση του άρθρου 37, θα συζητήσω με τον κύριο Κουτρουμάνη και θα επανέλθω σε λίγα λεπτά".

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, ωστόσο δεν βρέθηκε κοινός τόπος, με αποτέλεσμα στη διαδικασία της ψηφοφορίας η Λ. Κατσέλη να καταψηφίσει το άρθρο 37 και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ να έχει πλέον 153 μέλη.
 
Η κυβέρνηση εξάντλησε όλα τα περιθώρια απέναντι στους βουλευτές, που είχαν ενστάσεις στο πολυνομοσχέδιο, η ψήφιση του οποίου αποτελεί εθνική ευθύνη και όχι απλά θέμα κομματικής πειθαρχίας. Αυτό ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου, στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία διέγραψε τη Λούκα Κατσέλη.

 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description patrinos | Οκτωβρίου 21, 2011 8:54 π.μ. | Reply
Συγχαρητήρια στον Τζεφρευ!
image description internet | Οκτωβρίου 21, 2011 8:22 π.μ. | Reply
Ευτυχώς που έχουμε Δημοκρατία ....
image description Antonis3 | Οκτωβρίου 21, 2011 4:31 μ.μ. | Reply
Συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που 30 χρόνια τώρα τους ψηφίζουν.. Αλλά κυρίως σε αυτούς που τόσα χρόνια τους ψηφίζουν και σήμερα τους βρίζουν! Αξιοθαύμαστοι. Ευτυχώς που δεν είναι μειοψηφία και φτάσαμε εν έτει 2011 να έχουμε αυτή την τρομερή ποιότητα ζωής.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο