Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Δείτε επίσης

«Εξαιρετικά ανησυχητική» η δυναμική του χρέους

Τι θέλει να μας πει η τρόικα...

«Η δυναμική του ελληνικού χρέους παραμένει εξαιρετικά ανησυχητική», αναφέρουν στην έκθεσή τους οι ελεγκτές της τρόικας, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, ενώ κρίνουν ανεπαρκή το ρυθμό των μεταρρυθμίσεων.

Παρόλα αυτά, εισηγούνται την εκταμίευση της έκτης δόσης το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου η χώρα μας να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Μεταξύ άλλων, οι ελεγκτές διαπιστώνουν ότι η ύφεση είναι σημαντικά μεγαλύτερη απ' ό,τι προβλεπόταν και σημειώνεται ότι οι μεσοπρόθεσμες προβλέψεις για την ανάπτυξη ίσως πρέπει να αναθεωρηθούν προς τα κάτω.

Όπως λένε η ύφεση θα αγγίξει φέτος το 5,5% και αναθεωρείται στο 2,8% για του χρόνου διαψεύδοντας τις ελπίδες για έξοδο από την αρνητική τροχιά, την οποία έχει πάρει η ελληνική οικονομία.

Ιδιαιτέρως ανησυχητικό είναι και το σημείο στο οποίο χαρακτηρίζουν «εξαιρετικά ανησυχητική» τη δυναμική του ελληνικού χρέους, αφήνοντας εμφανώς να εννοηθεί ότι μπορεί να μην καταστεί βιώσιμο στο επόμενο διάστημα ανοίγοντας ουσιαστικά την πόρτα για ελληνική χρεοκοπία ή βαθύ «κούρεμα».

Σε κάθε περίπτωση η τρόικα αναγνωρίζει ότι η κυβέρνηση έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στο κομμάτι της δημοσιονομικής εξυγίανσης και επισημαίνει ότι η Αθήνα έχει ετοιμάσει επιπλέον πακέτο μέτρων για τα έσοδα και τον έλεγχο των δαπανών.

Η Κομισιόν, από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι η ανάλυση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα παρουσιασθεί στο Eurogroup την Παρασκευή.

«Η έκθεση συμμόρφωσης, που συμπεριλαμβάνει την κοινή ανάλυση για τη βιωσιμότητα του χρέους, ολοκληρώνεται και θα υποβληθεί στο Eurogroup. Το Eurogroup θα λάβει χώρα αύριο. Οι εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα της αντανακλούν την κοινή θέση της τρόικας, της ΕΚΤ, της Κομισιόν και του ΔΝΤ», είπε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Η πρόθεση είναι ακόμα η επόμενη δόση της βοήθειας προς την Ελλάδα να δοθεί στα μέσα Νοεμβρίου, εάν εγκριθεί, προσέθεσε.

«Δεν υπάρχει θέμα διαφοροποίησης», είπε ο Αμ. Αλταφάζ, σχολιάζοντας τη φημολογία περί διαφωνίας της ΕΕ με το ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Πηγή: Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο