Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πως θα φορολογηθούν 200 δισ. καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία.

Σύμφωνα με τους γερμανικούς FT, Ελληνες πολίτες έχουν σε ελβετικές τράπεζες 200 δισ. ευρώ.

Σε διαπραγματεύσεις με τη Βέρνη βρίσκεται η Αθήνα, με στόχο τη φορολόγηση των κεφαλαίων τα οποία έχουν τοποθετήσει Έλληνες πολίτες στο φορολογικό παράδεισο της Ελβετίας. Αυτό δήλωσε στους γερμανικούς FT ο Χ. Ράιχενμπαχ, επικεφαλής της ομάδας κρούσης της Ε.Ε. για την Ελλάδα. «Η Ελβετία έχει δηλώσει έτοιμη να διεξάγει συνομιλίες, στο πλαίσιο μιας φορολογικής συμφωνίας αντίστοιχης μ' αυτή που έχει υπογράψει με την Γερμανία», ισχυρίστηκε ο Ράιχενμπαχ - ενώ εκπρόσωπος της ελβετικής πλευράς φέρεται να δήλωσε ότι, μετά τις προκαταρκτικές επαφές που έχουν γίνει, η πρώτη επίσημη συνάντηση ίσως πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Η εφημερίδα υπολογίζει ότι οι καταθέσεις των Ελλήνων στις ελβετικές τράπεζες ανέρχονται σήμερα σε 200 δισ. ευρώ - εκτίμηση με την οποία συμφωνεί και η λαϊκή Bild.

Εφόσον επιτευχθεί συμφωνία -η οποία, βάσει των πηγών που επικαλούνται οι γερμανικοί FT, μπορεί να τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2013- τότε πιθανότατα θα βασίζεται στην αντίστοιχη που συνήψαν πρόσφατα η Ελβετία με τη Γερμανία. Υπενθυμίζεται ότι, με αντάλλαγμα την ανωνυμία των πελατών του ελβετικού τραπεζικού συστήματος, οι φοροφυγάδες δέχτηκαν αναδρομική φορολόγηση των κεφαλαίων τους για την τελευταία δεκαετία, κατά περίπου 25% - ποσοστό που εκτιμάται ότι θα ισχύσει και για την Ελλάδα. Εφόσον επιτευχθεί συμφωνία και επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για το ύψος των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία, το όφελος για τα δημόσια ταμεία θα είναι σημαντικό.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description trapezokomos | Οκτωβρίου 20, 2011 11:46 π.μ. | Reply
θα πάρω πίσω τα 50 ευρώ που έχω σε καταθέσεις μου στην Ελβετία...φοβήθηκα από την επιδρομή της κυβέρνησης....
image description parmgr | Οκτωβρίου 20, 2011 12:16 μ.μ. | Reply
αν τα έχουμε σε χρυσό - αλουμίνιο - γενικά σε μέταλλα χεχεεαχχε κάπου είχα δει ότι παίρνουν και τέτοια χωρίς να είμαι σίγουρος


σιγά μην δώσουν οι Ελβετικές Τράπεζες Στοιχεία ,

image description spirosp | Οκτωβρίου 20, 2011 2:49 μ.μ. | Reply
Αυτό έγινε για τους Γερμανούς φοροφυγάδες.... Οι Έλληνες φοροφυγάδες με καταθέσεις στην Ελβετία θα φορολογηθούν με ένα συντελεστή γύρω στο 5%...
Γιατί αυτοί που έχουν καταθέσεις στην Ελβετία, είναι κυρίως πολιτικοί που ξεπλένουν τις μίζες τους και επιχειρηματίες που χρηματοδοτούν τα πολιτικά κόμματα...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο