Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στη Βουλή τα ονόματα 1739 μεγαλοοφειλετών και 751 "φτωχών" καταθετών

Στη Βουλή τα ονόματα 1739 μεγαλοοφειλετών και 751 "φτωχών" καταθετών
 
Μόνο οι βουλευτές μπορούν να δουν τα ονόματα αλλά με... συνοδεία υπαλλήλων. Απαγορεύεται να βγάλουν και φωτοτυπίες.Τα ονόματα 1.739 μεγαλο-οφειλετών προς το Δημόσιο με ποσά άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ και 751 ονόματα μεγαλο-καταθετών σε τράπεζες του εξωτερικού με ποσά άνω των 100.000 ευρώ, περιλαμβάνουν οι λίστες που έστειλε το υπουργείο Οικονομικών στην Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υψηλότερο ποσό οφειλής για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο φτάνει τα 636 εκατομμύρια ευρώ ενώ η υψηλότερη εξαγωγή καταθέσεων σε τράπεζα του εξωτερικού υπερβαίνει τα 140 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για ονόματα μεγαλοκαταθετών του εξωτερικού οι οποίοι δεν δικαιολογούν τα συγκεκριμένα ποσά καθώς σύμφωνα με τις φορολογικές τους δηλώσεις εμφανίζονται φτωχοί.

Τα στοιχεία κατέθεσε στη Βουλή ο Ευ. Βενιζέλος και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά οι βουλευτές που θέλουν να ενημερωθούν μπορούν να δουν τα στοιχεία, αλλά δεν μπορούν να πάρουν αντίγραφο.

Σημειώνεται ότι η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων είχε δώσει το "ΟΚ" για την ανάρτηση των ονομάτων στην ιστοσελίδα του υπουργείου οικονομικών, όμως ο Ευ. Βενιζέλος επέλεξε άλλη λύση.

24h NewsRoom
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description JOHN1976 | Οκτωβρίου 20, 2011 2:18 μ.μ. | Reply
Γιατί επέλεξε "άλλη" λύση ????
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο