Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ξένοι επίτροποι στην ελληνική δημόσια διοίκηση.

Λίγα μόλις 24ωρα πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής η Γερμανίδα καγκελάριος, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών, ανέβασε τους τόνους σημειώνοντας πως αν κριθεί απαραίτητο οι Ευρωπαίοι θα προχωρήσουν ακόμα και στην εγκατάσταση μόνιμης αποστολής της τρόικας στη χώρα μας.

Κουστούμι αυστηρής επιτροπείας ράβει για την Ελλάδα η Άνγκελα Μέρκελ, την ώρα που ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο πραγματοποιεί στροφή 180 μοιρών υποστηρίζοντας ότι το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής μπορεί να πετύχει.

Λίγα μόλις 24ωρα πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής η Γερμανίδα καγκελάριος, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών, ανέβασε τους τόνους σημειώνοντας πως αν κριθεί απαραίτητο οι Ευρωπαίοι θα προχωρήσουν ακόμα και στην εγκατάσταση μόνιμης αποστολής της τρόικας στη χώρα μας.

Ειδικότερα επανέλαβε αυτό που δύο από τους υπουργούς της είχαν υπαινιχθεί πριν από μερικές εβδομάδες, δηλαδή ότι κράτη των οποίων το χρέος δέχεται απομείωση θα πρέπει να αποδέχονται περιορισμό της κυριαρχίας τους. Μπορώ να φανταστώ, φέρεται να είπε η κ. Μέρκελ,

Σύμφωνα με συμμετέχοντες στη σύσκεψη υπάρχει η θέση, σε νευραλγικούς τομείς της δημόσια διοίκησης και κυρίως στο πεδίο των δημοσιονομικών να υπάρχουν ομάδες τεχνοκρατών, οι οποίοι θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις Βρυξέλλες.

Παράγοντες της αγοράς ερμηνεύοντας τις δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ έλεγαν ότι το πλέγμα ελέγχου στο οποίο σχεδιάζεται να υποβληθεί η Ελλάδα οδηγεί σε «αποικιοκρατικού τύπου» εποπτεία.

Σε δηλώσεις του στις Βρυξέλλες, ο κ. Μπαρόζο, αφού αναφέρθηκε στον σκεπτικισμό που διατυπώνεται εντός και εκτός ευρωζώνης σχετικά με τις πιθανότητες επιτυχίας του ελληνικού προγράμματος, δεν δίστασε να πει ότι στη Λετονία, η οποία επίσης βρέθηκε σε πρόγραμμα διεθνούς στήριξης, οι θυσίες που ζητήθηκαν από τον λαό της ήταν μεγαλύτερες από αυτές που ζητούνται από τους Έλληνες (!).

Εκφράζοντας μάλιστα… τη «συμπάθειά » του για τους Έλληνες, ανέφερε τα παραδείγματα της Λετονίας και της Ιρλανδίας για να υποστηρίξει ότι παρά τα μέτρα λιτότητας, η ανάπτυξη επέστρεψε. «Η δημοσιονομική σταθεροποίηση δεν σημαίνει ύφεση, υποστήριξε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Επιτροπής, ο οποίος τόνισε ότι «η προσαρμογή είναι απαραίτητη προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη, να υπάρξει ανάπτυξη και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας».

Με άλλα λόγια, ο πρόεδρος της Κομισιόν επιχείρησε να πείσει ότι η επίτευξη της δημοσιονομικής σταθερότητας με τη διαρκή σκληρή πολιτική λιτότητας και σε συνδυασμό με τα μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα που προωθούνται με ρυθμό… χελώνας, αποτελεί την κατάλληλη συνταγή για τη διάσωση της Ελλάδας. Όταν όμως ρωτήθηκε για την ανεργία που αναμένεται να φτάσει το 17% ως το τέλος του 2011 στη χώρα μας, ο κ. Μπαρόζο είχε λίγα να πει όπως και για το πόσο θα διαρκέσει αυτή η επώδυνη περίοδος προσαρμογής που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο