Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ρύθμιση για τους δανειολήπτες δημόσιους υπαλλήλους.

19 Οκτώβριου 2011 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Ευνοϊκές ρυθμίσεις έσπευσε να προαναγγείλει ο υπουργός Οικονομικών
Σαράντα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν πρόταση, κατόπιν πρωτοβουλίας της Λούκα Κατσέλη για την ενσωμάτωση διάταξης στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο, με την οποία παρέχονται διευκολύνσεις σε δημοσίους υπαλλήλους για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων τους σε πιστωτικά ιδρύματα.

Η προτεινόμενη ρύθμιση αφορά όσους εργαζόμενους στο δημόσιο τίθενται σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας ή εργασιακής εφεδρείας, καθώς και σε όσους υφίστανται μειώσεις των αποδοχών τους τουλάχιστον κατά 20% λόγω της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου.

Συγκεκριμένα εφόσον πρόκειται για συμβάσεις δανείων δίνεται η δυνατότητα να εφαρμοστεί:

1) περίοδος χάριτος ενός έτους χωρίς καταβολή τόκων και κεφαλαίου, με αντίστοιχη παράταση συμβατική διάρκειας του δανείου

2) αναστολή κατά τη διάρκεια της εφεδρείας της χρεολυτικής αποπληρωμής του άληκτου κεφαλαίου

3) παράταση της συμβατικής διάρκειας του δανείου για 3 χρόνια. Για τις ρυθμίσεις αυτές εφαρμόζεται το επιτόκιο της σύμβασης.

Αμέσως μετά την κατάθεση της τροπολογίας, ο υπουργός Οικονομικών, Ε. Βενιζέλος, είπε από το βήμα της Βουλής πως μετά από συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Β. Ράπανο, θα προστεθεί στο πολυνομοσχέδιο πρόβλεψη με την οποία θα ρυθμίζονται θέματα που σχετίζονται με την αποπληρωμή δανείων που έχουν λάβει πρόσωπα που υπάγονται στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Βενιζέλος, θα λαμβάνονται υπ' όψη το οικογενειακό εισόδημα και η περιουσιακή κατάσταση των δανειοληπτών.

Πηγή: 24h.gr



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης