Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ρύθμιση για τους δανειολήπτες δημόσιους υπαλλήλους.

Ευνοϊκές ρυθμίσεις έσπευσε να προαναγγείλει ο υπουργός Οικονομικών

Σαράντα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν πρόταση, κατόπιν πρωτοβουλίας της Λούκα Κατσέλη για την ενσωμάτωση διάταξης στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο, με την οποία παρέχονται διευκολύνσεις σε δημοσίους υπαλλήλους για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων τους σε πιστωτικά ιδρύματα.

Η προτεινόμενη ρύθμιση αφορά όσους εργαζόμενους στο δημόσιο τίθενται σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας ή εργασιακής εφεδρείας, καθώς και σε όσους υφίστανται μειώσεις των αποδοχών τους τουλάχιστον κατά 20% λόγω της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου.

Συγκεκριμένα εφόσον πρόκειται για συμβάσεις δανείων δίνεται η δυνατότητα να εφαρμοστεί:

1) περίοδος χάριτος ενός έτους χωρίς καταβολή τόκων και κεφαλαίου, με αντίστοιχη παράταση συμβατική διάρκειας του δανείου

2) αναστολή κατά τη διάρκεια της εφεδρείας της χρεολυτικής αποπληρωμής του άληκτου κεφαλαίου

3) παράταση της συμβατικής διάρκειας του δανείου για 3 χρόνια. Για τις ρυθμίσεις αυτές εφαρμόζεται το επιτόκιο της σύμβασης.

Αμέσως μετά την κατάθεση της τροπολογίας, ο υπουργός Οικονομικών, Ε. Βενιζέλος, είπε από το βήμα της Βουλής πως μετά από συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Β. Ράπανο, θα προστεθεί στο πολυνομοσχέδιο πρόβλεψη με την οποία θα ρυθμίζονται θέματα που σχετίζονται με την αποπληρωμή δανείων που έχουν λάβει πρόσωπα που υπάγονται στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Βενιζέλος, θα λαμβάνονται υπ' όψη το οικογενειακό εισόδημα και η περιουσιακή κατάσταση των δανειοληπτών.

Πηγή: 24h.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο