Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μέρκελ: Σε μόνιμη επιτήρηση οι υπό διάσωση χώρες της Ευρωζώνης.

Η Γερμανίδα καγκελάριος επανέλαβε ότι η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ θα σηματοδοτήσει ένα σημαντικό βήμα, αλλά όχι την οριστική λύση, για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη και μίλησε για μόνιμη επιτήρηση..

Στη Σύνοδο της Κυριακής θα τεθεί το θέμα της επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, καθώς και το ενδεχόμενο μόνιμης επιτήρησης των υπό ευρω - διάσωση χωρών δήλωσε η Ανγκελα Μέρκελ μιλώντας στη συνεδρίαση των Χριστιανοδημοκρατών σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg .


Η Γερμανίδα καγκελάριος επανέλαβε ότι η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ θα σηματοδοτήσει ένα σημαντικό βήμα, αλλά όχι την οριστική λύση, για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη και μίλησε για μόνιμη επιτήρηση..

Αξιωματούχος των Χριστιανοδημοκρατών που συμμετείχε στη συνεδρίαση σημείωσε ότι η Μέρκελ αναφέρθηκε στη «μόνιμη επιτήρηση» παραλληλίζοντάς την με το κλιμάκιο της τρόικας (εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Κομισιόν), αλλά προφανώς με μόνιμη παρουσία στη χώρα και με αρμοδιότητα να επιβλέπει τις χώρες που έχουν λάβει χρήματα από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

Η Μέρκελ προσπάθησε για δεύτερη ημέρα να μειώσει τις προσδοκίες που έχουν αναπτυχθεί σχετικά με το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, λέγοντας πως οι αξιωματούχοι από τις 17 χώρες της Ευρωζώνης κινούνται χιλιοστό - χιλιοστό προς την κατεύθυνση της λύσης στο πρόβλημα της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.

«Αυτά τα χρέη των κρατών χτίστηκαν επί δεκαετίες και δεν πρόκειται να τερματιστούν με μια Σύνοδο. Θα χρειαστεί σκληρή και μακρόχρονη δουλειά» δήλωσε η Ανγκελα Μέρκελ


Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο