Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέες αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο.

Ανατροπές σε μισθούς και εργασιακά

Νέες αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο.

Ανατροπές σε μισθούς και εργασιακά

Μια σειρά τροποποιήσεων στο πολυνομοσχέδιο ανακοίνωσε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

- Η άμεση μείωση αποδοχών, που μπορεί να προκληθεί από την εφαρμογή του νέου Μισθολογίου, θα είναι έως 25% και όχι 30%για το 2012, δηλαδή κατά την πρώτη χρονιά εφαρμογής του νέου συστήματος.

- Μπαίνει στο νομοσχέδιο διάταξη με την οποία θεσπίζεται στον Κρατικό Προϋπολογισμό κονδύλι «κοινωνικής εξισορρόπησης». Ό,τι παραπάνω εισπράξει, τυχόν, το κράτος το 2012, πέραν των 2,050 δισ. ευρώ που υπολογίει από φοροδιαφυγή προηγουμένων οικονομικών ετών, θα πηγαίνει για την επιδόματα και μέτρα ενίσχυσης των ασθενεστέρων.

- Οι πόροι του λεγόμενου «πράσινου ταμείου», όσο διάστημα παραμένουν αδιάθετοι, θα τοποθετούνται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ώστε με τον τρόπο αυτό να διευκολύνεται ο δανεισμός για αναπτυξιακούς λόγους σε έργα τοπικής κλίμακας δήμων κλπ.

- Μπαίνει χρονικό όριο στην ρύθμιση με την οποία αναστέλλεται η δυνατότητα του Υπουργού Εργασίας να επεκτείνει την ισχύ μιας συλλογικής σύμβασης κλαδικής και σ’ αυτούς που δεν την έχουν υπογράψει. Θεωρείται μέτρο ανάγκης και, μετά τη λήξη του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος (το 2014) θα μπορεί να επανέλθει.

Αναστέλλεται δε η δυνατότητα του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με διοικητική πράξη, να επεκτείνει την ισχύ μιας συλλογικής σύμβασης κλαδικής και σ΄ αυτούς που δεν την έχουν υπογράψει, δηλαδή πέρα από τα όρια της συλλογικής αυτονομίας.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, αυτή η ρύθμιση είναι μια προσωρινή ρύθμιση που επίσης διαρκεί όσο διαρκεί η εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας.

Πηγή  Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο