Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Η Deutsche Βank προτείνει κούρεμα 40%.

To σχέδιο «PSI 2» μειώνει το κουπόνι των ομολόγων κατά 1%

Κούρεμα 40% και ομαλές μικρές μεταβολές στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου προτείνουν οι αναλυτές της Deutsche Βank. Πρόκειται για το σχέδιο «PSI 2», το οποίο, όπως μετέδωσε το Reuters ουσιαστικά «βγάζει» από το παιχνίδι την πιθανότητα της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας διατηρώντας όμως το σκέλος της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου σύμφωνα με την οποία τα νέα ομόλογα θα διέπονται από το διεθνές και όχι από το ελληνικό δίκαιο.

Οι ειδικοί της κορυφαίας γερμανικής εμπορικής τράπεζας, κατέληξαν σε ένα σχέδιο για το πώς μπορούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες να διαχειρισθούν τις απώλειες που θα δεχθούν από την περαιτέρω μείωση του ελληνικού χρέους. Και σκοπεύουν να θέσουν το σχέδιό τους υπόψη των Ευρωπαίων πολιτικών, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί της Deutsche Bank εκτιμούν πως ένα μεγαλύτερο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους μπορεί να δρομολογηθεί είτε με μείωση του κουπονιού, είτε με επέκταση της διάρκειας των νέων ομολόγων και τέλος με μείωση του αρχικού κεφαλαίου. Θέτουν μάλιστα και παράδειγμα εργασίας σύμφωνα με το οποίο μια μείωση του κουπονιού των ελληνικών ομολόγων κατά 1% και παράταση της διάρκειας αποπληρωμής τους κατά 10 χρόνια, μπορεί να οδηγήσει σε ένα «κούρεμα» της τάξης του 40%.

Εφόσον αυτό το σχέδιο «PSI 2», όπως το ονόμασαν, προκριθεί, σε συνδυασμό με ένα αξιόπιστο σχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, θα οδηγήσει σε μια αξιοπρεπή «λύση», θα αποτρέψει μια εκτός ελέγχου χρεοκοπία και κατ’ επέκταση κάθε κίνδυνο μετάστασης της κρίσης. Το κυριότερο, όπως διατείνονται οι Γερμανοί, «θα δώσει χρόνο στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία για να διαχωρίσουν τις οικονομίες τους από την ελληνική»!

Πέραν αυτών, είναι προφανές πως αυτό το σχέδιο που «περιορίζει» το haircut του ελληνικού χρέους στο 40% - συνεπώς πολύ χαμηλότερα από το 50 με 60% που προωθεί μέχρι τώρα η γερμανική κυβέρνηση – είναι πολύ πιο κοντά στις απαιτήσεις της γαλλικής κυβέρνησης, που επ΄ουδενί δεν θέλει να συναινέσει σε ένα «βαθύ κούρεμα» με τις ανάλογες δραματικές επιπτώσεις στις μεγάλες – και πολύ εκτεθειμένες στο ελληνικό χρέος – γαλλικές τράπεζες.

Πηγή: 24h.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο