Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Και υπάλληλοι του Υπ.Οικονομικών μετέφεραν λεφτά στο εξωτερικό.

Στην βουλή θα δοθούν τα ονόματα όσων έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό. Μεταξύ αυτών όπως ανέφερε ο Υ.Οικονομικών υπάρχουν και υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών.

Απόσπασμα από την oμιλία Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στην κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων.

"Τώρα, μου ζητάει και κάτι άλλο ο κ. Ρήγας. Στο έγγραφό του, ο κ. Ρήγας ζητά να πληροφορηθεί, επίσης, και ποιοι Έλληνες κατέθεσαν άνω των 100.000 ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού, χωρίς αυτά τα ποσά να δικαιολογούνται από τις ετήσιες φορολογικές τους δηλώσεις. Θυμίζω ότι με ρύθμιση που ψηφίστηκε με τον πρώτο εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπροθέσμου, ήρθη το τραπεζικό απόρρητο φέτος τον Ιούλιο. Τώρα πια μπορούμε να έχουμε στα χέρια μας τα σχετικά στοιχεία και ήδη τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα απέστειλαν στο Υπουργείο Οικονομικών τα στοιχεία του έτους 2009. Τις επόμενες ημέρες αναμένουμε τα στοιχεία του 2010 και του 2011.

Αυτά λοιπόν που είπα στην Βουλή και τα ζητάει ο κ. Ρήγας με την ερώτησή του και την αίτηση κατάθεσης εγγράφων που κατέθεσε, θα τα θέσω υπόψη της Βουλής. Δηλαδή, θα θέσω υπόψη της Βουλής -με τους περιορισμούς του απορρήτου και της εχεμύθειας που ανέφερα και προηγουμένως- τις καταστάσεις αυτών που εξήγαγαν στο εξωτερικό καταθέσεις, ενώ το προϊόν της εξαγωγής είναι τουλάχιστον εκατονταπλάσιο του δηλωμένου εισοδήματος του ίδιου χρόνου. Σας είπα ότι το 42% των πολιτών που εξήγαγαν καταθέσεις είχε εισόδημα κάτω των είκοσι χιλιάδων ευρώ.

Επίσης, θα καταθέσω, υπό τους αυτούς όρους απορρήτου, τα ονόματα υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών που μετέφεραν σημαντικά ποσά στο εξωτερικό και τα ονόματα 18 πολιτών που μετέφεραν σημαντικά ποσά στο εξωτερικό, αλλά επιδοτούνται οι ίδιοι ως άνεργοι από τον ΟΑΕΔ.  Στις καταστάσεις αυτές του 2009 δεν υπάρχουν ονόματα βουλευτών ή μετακλητών υπαλλήλων του Δημοσίου, εξ όσων μπορέσαμε να ελέγξουμε. Πάντως ονόματα βουλευτών δεν υπάρχουν."

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Panagiotis_thess | Οκτωβρίου 18, 2011 12:29 π.μ. | Reply
Βέβαια βουλευτές που μετέφεραν τα χρηματά τους στο εξωτερικό δεν υπάρχουν!!! Απαπαπα τέτοια πράγματα οι βουλευτές μας δεν κάνουν, είναι ντροπή!!! ¨Οχι οχι δεν υπάρχουν ονόματα βουλευτών, αλήθεια λέω!!!
image description doctor | Οκτωβρίου 18, 2011 9:59 π.μ. | Reply
θα τα θέσω υπόψη της Βουλής... θα θέσω υπόψη της Βουλής ...Επίσης, θα καταθέσω, υπό τους αυτούς όρους ...

Πότε θα σας γ.... ο λαός δεν ξέρω....
image description zacalys | Οκτωβρίου 18, 2011 10:16 π.μ. | Reply
και γιατι να μην μεταφερουν//Στην ΕΕ δεν ειμαστε (ακόμη)??Ελευθερια κινησεων προσωπων, κεφαλαιων και υπηρεσιών δεν θελουμε??
Αν δικαιολογουνται τα εξαχθεντα από τα εισοδήματά τους δεν υπάρχει κανενα πρόβλημα, θα ελεγα μαλιστα να αρχισει η ερευνα από τον ΓΑΠ και τους αδελφους αυτού πριγκιπας Νικόλαον και Αντρικον, για να δειχθει για άλλη μια φορά η αναμφισβητητη τιμιότητα αυτης της οικογενείας..
image description spirosp | Οκτωβρίου 18, 2011 2:17 μ.μ. | Reply
Έχουμε γεμίσει παπαγαλάκια... Ας βρει αυτή η κυβέρνηση ποιοι είναι αυτοί που φοροδιαφεύγουν, ας τους δικάσει και μετά ας βγάλει τα ονόματα τους στην δημοσιότητα...
Είναι δυνατόν να κάνεις μνημόσυνο χωρίς να ξέρεις ποιος είναι ο νεκρός...?
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο